Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Χίλιες και μία… αναβολές

Η αγωνία μεγαλώνει στον Παναθηναϊκό, την ώρα που ορισμένοι εκμεταλλεύονται χωρίς όρια, όπως φαίνεται, τη συγκυρία, παίζοντας με τα νεύρα των φιλάθλων της ομάδας, καθώς οι εγγυήσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον φερόμενο ως υποψήφιο επενδυτή δεν εμφανίστηκαν ούτε χτες.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις με τις οποίες υποσχέθηκε ο Τσάκας παίκτες, γήπεδο και εκατομμύρια μένουν ακόμη μία φορά στα λόγια, δημιουργώντας πλέον εντελώς αναξιόπιστη εικόνα.

Το έγγραφο της σκανδιναβικής τράπεζας (κάποιες πληροφορίες λένε ότι είναι σουηδική), που θα επιβεβαίωνε τη δέσμευση υπέρ της ΠΑΕ της κατάθεσης των 15.000.000 ευρώ από τον πρίγκιπα (bank commitment), δεν έφτασε από το Λονδίνο στους δικούς του συνεργάτες στην Αθήνα. Αποτέλεσμα, το ραντεβού με την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη να μετατεθεί για σήμερα. Κάποιοι έλεγαν πρωί, άλλοι μεσημέρι.

Η πλευρά Τσάκα δικαιολογεί την καθυστέρηση, μιλώντας για τυπικό θέμα γραφειοκρατίας, ενώ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έχει κανένα πρόβλημα να μαθευτεί ότι περιμένει ακόμα. Αρκεί η πρόταση να έχει τα απαιτούμενα τραπεζικά και οικονομικά εχέγγυα.

Η ιστορία παίρνει λοιπόν παράταση εκ νέου, τουλάχιστον για 24 ώρες, προκειμένου να παραδοθεί ο περιβόητος φάκελος με τις τραπεζικές εγγυήσεις και τις προτάσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών στα χέρια του νομικού εκπροσώπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο φάκελος, εκτός της παρουσίασης των 15.000.000 ευρώ, θα περιλαμβάνει και πρόταση για τον τρόπο διοίκησης της ομάδας μέχρι να γίνει η νομοθετική ρύθμιση για την ιθαγένεια.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ σκοπεύει να ξεκαθαρίσει σήμερα με δημόσια τοποθέτηση το θέμα, μόλις λάβει τα σχετικά έγγραφα, για να εξηγήσει τη σοβαρότητα της πρότασης.

Η τελευταία φήμη, που είναι πάντως μόνο τέτοια για την ώρα, θέλει άλλον Σαουδάραβα να ασχολείται με τον Παναθηναϊκό και όχι τον Αλ Σαούντ (!), με την οικογένεια του Αλ Σαούντ να μην έχει ποτέ αποφασίσει την αγορά των μετοχών από τον Παναθηναϊκό…

Ο Βλάσης Τσάκας, παρά το γεγονός ότι προχωράει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση, εμφανίζεται πάντως αισιόδοξος και θεωρεί ότι η διεθνώς γνωστή τράπεζα που συνεργάζεται με τον επενδυτή που εκπροσωπεί θα στείλει σήμερα τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο πλήρης φάκελος θα προωθηθεί στους δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη και θα αποφασιστεί για το αν το περιεχόμενό του προϋποθέτει συμφωνία. Στην περίπτωση που οι διαδικασίες με την πλευρά του πρίγκιπα τελειώσουν αρνητικά, ο ιδιοκτήτης-κάτοχος του 54,7 %, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει στην πρώτη τοποθέτησή του, σύμφωνα με την οποία είναι ανοιχτός σε όποιον επιθυμεί να πάρει τον Παναθηναϊκό, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτόν που θα εμφανίσει άμεσα τα χρήματα.

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ