Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Χορηγήσεων συνέχεια και για τις εταιρίες του Π. Ευθυμίου. Κι άλλο διεθνές ένταλμα για τον Φιλιππίδη

Νέα ποινική δίωξη εις βάρος 15 προσώπων για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απιστίας, της συνέργειας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ασκήθηκε μετά την αποκάλυψη νέων «κόκκινων δανείων» που χορηγήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.) το 2009 σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία Παναγιώτη Ευθυμίου. Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε νέο διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην προέδρου του Τ.Τ. Αγγελου Φιλιππίδη για ζημιά ύψους 104.700.000 ευρώ που προκλήθηκε από τα δάνεια που έλαβαν οι εταιρίες ASPEN ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε., ALMOND ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε και EKTASIS DEVELOPMENT A.E.

Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι στη «δημοκρατία», η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να καθυστερήσει την έκδοση του Αγγ. Φιλιππίδη, καθώς τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτή τη δικογραφία θα πρέπει να αποσταλούν μεταφρασμένα στις τουρκικές Αρχές. Και αυτό διότι, εάν δεν συμπεριληφθούν στην απόφαση έκδοσης, ο κ. Φιλιππίδης δεν θα μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα για τη συγκεκριμένη δικογραφία.

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα της επίκουρου εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου, που έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατία» για τις δανειοδοτήσεις των εταιριών του Π. Ευθυμίου.

Οπως περιγράφεται στο πόρισμα, το Τ.Τ., κατόπιν σχετικών αιτημάτων των τριών εταιριών, προέβη κατά τη χρονική περίοδο από 21/1/2009 έως 08/4/2009 σε χρηματοδότησή τους μέσω έκδοσης ομολογιακών δανείων ως έξης: Η ASPEN ΑΚΙΝΗΤΩΝ έλαβε δάνειο 22.440.000 ευρώ στις 21/1/2009 και 12.780.000 ευρώ στις 5/2/2009, η ALMOND ΑΚΙΝΗΤΩΝ έλαβε δάνειο 18.480.000 ευρώ στις 5/2/2009 και η EKTASIS DEVELOPMENT έλαβε δάνειο 51.000.000 ευρώ στις 8/4/2009.

Οι δικαστικές Αρχές διαπίστωσαν ότι οι δύο πρώτες εταιρίες ανήκαν κατά 100% σε κυπριακές εταιρίες, οι οποίες με τη σειρά τους ήταν ιδιοκτησίας offshore με έδρα στις Παρθένες Νήσους! Δικαιούχοι τους εμφανίζονταν οι Ευάγγελος Αποστολάτος και Σοφία Τόλου, ενώ, σύμφωνα με το πόρισμα, πραγματικός δικαιούχος ήταν ο Π. Ευθυμίου. Ο επιχειρηματίας ήταν δικαιούχος μαζί με μέλη της οικογένείας του και της EKTASIS DEVELOPMENT.

Η εισαγγελέας διαπιστώνει: «Το προϊόν του εγκλήματος της κακουργηματικής απιστίας που ισούται με το ποσό των δοθέντων-ληφθέντων και μη επιστραφέντων δανείων παραδόθηκε στους εκπροσώπους των δανειοληπτριών εταιριών και άμεσους συνεργούς στο έγκλημα της απιστίας με τραπεζικές επιταγές.

Ευθύς αμέσως άρχισε από τους τελευταίους η διαδικασία νομιμοποίησής του, με σκοπό την απόκρυψη της αληθούς προέλευσής του και τη συγκάλυψη της τοποθέτησής του. Οι επιταγές μετατράπηκαν σε καταθέσεις και στη συνέχεια, μέσω του τραπεζικού συστήματος, έγινε μεταφορά και απόκρυψη των κεφαλαίων σε άγνωστο μέχρι στιγμής τόπο». Σημειώνεται ότι οι τρεις εταιρίες και οι δανειακές υποχρεώσεις τους ανήκουν σήμερα στον Ομιλο Εταιριών Ελληνα, Κύπριου επιχειρηματία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ