Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Χωρίς τίτλους σπουδών οι φάκελοι διορισμένων!

Το Νομικό Συμβούλιο επιρρίπτει ευθύνες στην υπηρεσία

«Φτερά» έχουν κάνει από τους φακέλους διορισμών αρκετών εκπαιδευτικών οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών. Μάλιστα, το θέμα έφτασε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), το οποίο επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας και αποφάνθηκε πως πρέπει «να εκδώσει διαπιστωτική πράξη αποκατάστασης αφού από ενδιάμεσες πράξεις καθίσταται αδιστάκτως βέβαιο ότι γνώριζε την ύπαρξη των δικαιολογητικών που λείπουν».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η προϊσταμένη της υπηρεσίας όπου τηρούνταν ο φάκελος εκπαιδευτικού (του κλάδου ΠΕ 23 Ψυχολόγων), η οποία είχε καταθέσει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (αποκτήθηκε το 2002), διαπίστωσε ότι το έγγραφο (και το δικαιολογητικό συνάφειας) είχε… εξαφανιστεί!

Αμεσα ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του απευθύνθηκε στο ΝΣΚ, επισημαίνοντας πως έχουν χαθεί δικαιολογητικά από φακέλους εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, οι διορισθέντες έπαιρναν το επίδομα μεταπτυχιακού τίτλου και είχαν λάβει τις βαθμολογικές και τις μισθολογικές εξελίξεις που δικαιούνταν, ωστόσο στους φακέλους τους δεν υπήρχαν τα σχετικά έγγραφα.

Το ΝΣΚ αναγνωρίζει υπαιτιότητα στο υπουργείο Παιδείας, καθώς φέρεται ότι λείπουν διάφορα δικαιολογητικά από τον φάκελο εκπαιδευτικών, τα οποία χάθηκαν με ευθύνη της υπηρεσίας κατά τη μεταφορά των ατομικών φακέλων τους. Επιπλέον, επισημαίνει ότι λόγω της παρόδου πολύ μεγάλου χρόνου καθίσταται λογικά αδύνατον να αναζητηθούν έγγραφα που θα φέρουν αριθμό πρωτοκόλλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ