Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Χρέωνε διπλά έξοδα στα ταξίδια

Αναφορά-καταγγελία σε βάρος του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και πρώην προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) Χαράλαμπου Κόκκινου κατέθεσαν στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρίας Ενεργειακή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Λοΐζος Σορωνιάτης.

Η καταγγελία αφορά 17 χρηματοδοτήσεις ταξιδιών, οι οποίες, σύμφωνα με τα στελέχη της περιφέρειας, πρέπει να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη. Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου από τις αρχές Φεβρουαρίου 2015 έχει θέσει εκτός παράταξης τον κ. Κόκκινο. Κατά πληροφορίες, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα τοποθετήθηκε εξαρχής στο ψηφοδέλτιο των περιφερειακών εκλογών, τον Μάιο του 2014, ύστερα από πιέσεις που φέρεται ότι ασκήθηκαν από το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού. Την ίδια στιγμή, με Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας άρθηκε η καταδίκη του κ. Κόκκινου σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, φέρεται ότι εντοπίστηκε από τους υπευθύνους της περιφέρειας πλήθος πλαστών ή διπλών παραστατικών για ταξίδια που πραγματοποίησε, όμως είτε ουδέποτε έγιναν είτε υποβλήθηκαν για αυτά διπλά παραστατικά. Κατά το διάστημα που ο κ. Κόκκινος βρισκόταν στην Ενεργειακή Α.Ε. της περιφέρειας κατείχε και τη θέση του προέδρου της ΔΟΕ. Αυτό είχε αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, συγκεκριμένα ταξίδια να καταβλήθηκαν προς πληρωμή ταυτόχρονα στην περιφέρεια και στην ομοσπονδία.

Οπως επισημαίνεται στην αναφορά, ο κ. Κόκκινος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση. Οι εν λόγω βεβαιώσεις αφορούσαν μετακινήσεις του υπό την ιδιότητα του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το 2008 και 2009. Η έφεση του κ. Κόκκινου εκδικάζεται στις 9 Δεκεμβρίου 2015.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ