Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Χρυσά «πηγαινέλα» στα ΕΛΠΕ!

Τα ΕΛ.ΠΕ. δεν κατάφεραν να κρύψουν ποτέ ότι ήταν μια ιδιωτική ΔΕΚΟ διαχείρισης ποικιλώνυμων συμφερόντων κατά το δοκούν. Τέλεια εικόνα της εποχής που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, συνεχίζουν το ίδιο βιολί. Σήμερα, διορίζουν πρώην δικούς τους συνταξιούχους «προοδευτικούς» φίλους των κυβερνώντων και όλοι είναι ευχαριστημένοι…

Οι κυβερνήσεις έκαναν διορισμούς, βόλευαν φίλους και γνωστούς και ταυτόχρονα η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. παρίστανε ότι ασκεί διοίκηση σε ιδιωτική επιχείρηση. Η συγκεκριμένη εταιρία που πουλούσε, πριν από τη χρεοκοπία, μέσω των πρατηρίων της ΕΚΟ την ακριβότερη βενζίνη, συνεχίζει να δίνει και σήμερα 18 μισθούς, προς δόξαν της κρατικοδίαιτης οικονομίας, η οποία στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες.

Τα ΕΛ.ΠΕ. έχουν παράδοση στις προσλήψεις στελεχών που προηγουμένως συνταξιοδοτούν τα ίδια με παχυλές αποζημιώσεις. Και βεβαίως τώρα που χηρεύει η θέση του προέδρου στη θυγατρική των ΕΛ.ΠΕ., τη ΒΑΡΔΑΞ, την οποία κατείχε ένας άλλος σοσιαλιστής και φίλος του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Ελ. Τζιόλας, η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. προετοιμάζεται να τη δώσει στον Σ. Κυριακόπουλο, που πρόσκειται στη ΔΗΜ.ΑΡ. και στον Φώτη Κουβέλη.

Το αστείο είναι ότι ο Σ. Κυριακόπουλος πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε από τα ΕΛ.ΠΕ., όπου κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή. Το πακέτο που πήρε φεύγοντας ήταν 600.000 ευρώ.

Η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. προτίθεται, επίσης, να τοποθετήσει τον κ. Σ. Κυριακόπουλο και πρόεδρο στην ΟΚΤΑ, την άλλη μεγάλη «αμαρτωλή» θυγατρική των ΕΛ.ΠΕ. στα Σκόπια, που έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Ο μηνιαίος μισθός του Σ. Κυριακόπουλου θα είναι 14.000 ευρώ και φυσικά είναι σκάνδαλο, όταν οι Ελληνες πένονται και η ανεργία έχει καταπιεί 1.300.000 άτομα.

Την ίδια στιγμή, οι προκλήσεις συνεχίζονται, καθώς η διοίκηση προτείνει τον κ. Καραχάλιο, νέο στέλεχος με ειδικότητα αναλυτή οικονομολόγου και ανιψιό του γνωστού Α. Καραχάλιου του ΠΑΣΟΚ και πρώην γαμπρού του Γεννηματά, ο οποίος παλαιότερα είχε χρηματίσει και επικεφαλής της ΟΚΤΑ, την εποχή που είχε σοβαρά προβλήματα με τη Δικαιοσύνη του γειτονικού κρατιδίου.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΟΚΤΑ που θα ορίσει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο έχει οριστεί για σήμερα.

Τον Μάιο του 2010, με πρόεδρο των ΕΛ.ΠΕ. τον Τάσο Γιαννίτση και διευθύνοντα σύμβουλο τον Γ. Κωστόπουλο, έφευγε από την εταιρία ένα άλλο μεγαλοστέλεχος, ο Απόστολος Ριζάκος (με συνολική αποζημίωση, όπως γράφτηκε, περίπου 1.200.000 ευρώ), για να προλάβει «επιδείνωση» του ασφαλιστικού. Λίγο καιρό αργότερα, επανέφεραν τον κ. Ριζάκο με νέα σύμβαση και ετήσιες αποδοχές 250.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα, τα ΕΛ.ΠΕ. απέλυσαν 40 συμβασιούχους των 500 και των 600 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ