Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Χρυσές δουλειές για τα ντόπερμαν του Ράιχενμπαχ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πώς η «Task Force» του Γερμανού τοποτηρητή ακόμα και τώρα να κερδίζει χιλιάδες ευρώ από τις Βρυξέλλες, αλλά και να απομυζά (την ίδια ώρα) το Ελληνικό Δημόσιο, αναθέτοντας μελέτες σε φίλα προσκείμενες εταιρίες

Οι κυβερνήσεις φεύγουν, αλλά η Ομάδα Δράσης ή, επί το αγγλικό, η Task Force, μένει. Κι αυτό γιατί, μολονότι η θητεία της έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, εντούτοις αυτή παρατάθηκε μέχρι το τέλος Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση, όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, ασκούσε δριμεία κριτική για την παρουσία της στην χώρα μας.
Η παραμονή της Task Force, αν και φαινομενικά μπορεί να φαίνεται αθώα, εντούτοις θα συνεχίσει να κοστίζει χιλιάδες ευρώ στην ελληνική οικονομία με αμφίβολο παραγόμενο έργο. Κι αυτό γιατί μπορεί οι κοινοί θνητοί καθηγητές να αμείβονται με 10 και 15 ευρώ την ώρα για ένα σεμινάριο, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τα «τσακάλια» της Ομάδας Δράσης, τα οποία κάθε φορά που παραδίδουν και ένα σεμινάριο πληρώνονται αδρά!

Η αμοιβή

Η αμοιβή ανά εκπαιδευτή για κάθε ημέρα είναι 350 ευρώ καθαρά, συν τα εισιτήρια, συν τα έξοδα διαμονής, συν 92 ευρώ οδοιπορικά. Με δεδομένο ότι η Ομάδα Δράσης αποτελείται από 60 άτομα, 30 στην Αθήνα και 30 στις Βρυξέλλες, αν σε ένα σεμινάριο συμμετέχουν τα 45 μέλη, αυτό κοστίζει στο ελληνικό κράτος περίπου 25.000 ευρώ. Ευτυχώς, δηλαδή, που τα στελέχη αυτά πληρώνονται από τις Βρυξέλλες και όχι από την Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, το κόστος θα ήταν δυσβάσταχτο και σε κάθε περίπτωση δυσανάλογο με την προσφορά των στελεχών αυτών.
Ωστόσο, τα… σαΐνια της Task Force βρήκαν τον τρόπο για να απομυζούν το Ελληνικό Δημόσιο. Πώς; Μα, φυσικά, με μελέτες που ανέθεταν σε φίλα προσκείμενες εταιρίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα… πράσα έπιασε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ τον κ. Ράιχενμπαχ να «μαγειρεύει» έξω από το γραφείο του σύσκεψη με προϊσταμένους τομέων του υπουργείου του, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα! Τι μεθόδευε ο απεσταλμένος των πιστωτών μας; Να δώσει δουλειές σε… φιλικές προς αυτόν ξένες εταιρίες με λεφτά του ελληνικού κράτους.

Πολύ αποκαλυπτικός για τις δουλειές που στήνει ο κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος υποτίθεται ότι ήρθε για να επαναφέρει τους Ελληνες στην οδό της νομιμότητας (αλλά τελικά αποδεικνύεται χειρότερος από όλους), ήταν ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ, μιλώντας επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή. Είπε συγκεκριμένα: «Με πρόσχημα την ταχύτερη -έτσι έλεγαν- ανάθεση μελετών για τον εξωραϊσμό της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, η περίφημη Task Force του Ράιχενμπαχ είχε απαιτήσει -και το είχε πετύχει- να υπογραφεί ετήσια σύμβαση του ελληνικού κράτους με την Task Force, δηλαδή με την Ευρωπαϊκή Ενωση, για την ανάθεση μεγάλου αριθμού μελετών σε ξένες κυβερνήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους έδιναν τα έργα στις δικές τους εταιρίες, την ώρα που εδώ, στην Ελλάδα, εταιρίες μελετών ”κατέβαζαν ρολά”, υπήρχε ανεργία και λαμπερά μυαλά που ήξεραν να φτιάχνουν μελέτες έφευγαν στο εξωτερικό. Εκείνη, λοιπόν, την ώρα γινόταν αυτό το ”πάρτι” με τις μελέτες, τις οποίες έπαιρνε με κοντράτο η ομάδα της Task Force για να τις δίνει -επαναλαμβάνω- σε ξένες κυβερνήσεις, στα δικά τους τα παιδιά. Αυτό το πρόγραμμα των μελετών για τα δικά τους τα παιδιά είναι ύψους 15.000.000 ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο».

Πού βρίσκονται, όμως, τα συγκεκριμένα στελέχη της Ομάδας Δράσης; Στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Υγείας. Για παράδειγμα, στο υπουργείο Εσωτερικών εδρεύει ο Γάλλος Σεμπαστιάν Ρενό, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε στενή και αγαστή συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, με τον οποίο μάλιστα έχει αναπτύξει και καταπληκτική σχέση, καθώς ο κ. Κατρούγκαλος είναι γαλλομαθής!

Αποχώρηση

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες δουλειές του στην Αθήνα φαίνεται ότι κάνει ο κ. Ράιχενμπαχ, καθώς αποχωρεί τους επόμενους μήνες από τη θέση του και αναλαμβάνει σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναλάβει ρόλο ειδικού συμβούλου – διευθυντή της Ε.Ε. στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, με έδρα το Λονδίνο. Η θητεία του επικεφαλής της Task Force θα διαρκέσει δύο χρόνια. Αν και η αποχώρησή του από την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα δεν είχε ακόμη οριστεί, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτο χρόνο τον κ. Ράιχενμπαχ θα αντικαταστήσει η Ζορζέτα Λάλη, σήμερα Νο2 της Task Force. Με δεδομένες όμως τις στενές σχέσεις της με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, δύσκολα θα παραμείνει και αυτή στην Ομάδα Δράσης. Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει, πάντως, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ψάχνουν τον (εξαφανισμένο) Χανς Φούχτελ 

Πού χάθηκε ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ; Ο ειδικός απεσταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει στην κυριολεξία εξαφανιστεί μετά τις εκλογές. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά τον… ψάχνουν απεγνωσμένα δεκάδες δημαρχαίοι και περιφερειάρχες, οι οποίοι συνωστίζονταν στην αυλή του (αν και μάλλον ήταν οι ίδιοι η «αυλή» του!).

Τόσες συναντήσεις, τόσες πρωτοβουλίες, τόσοι σχεδιασμοί να πάνε στράφι; Με τα πάντα μπλεκόταν ο φοβερός αυτός τύπος -και πολλές από τις ασχολίες του σχετίζονταν, άμεσα ή έμμεσα, με μπίζνες-, αφού μέχρι και με τα σκουπίδια, το νερό και τα «φτηνά» εργατικά χέρια είχε ασχοληθεί. Μεγάλο του όνειρο, μάλιστα, ήταν οι αλήστου μνήμης δουλοκτητικές Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.

Στην περίπτωση του Φούχτελ, η απουσία του την προηγούμενη περίοδο είναι ένα μυστήριο και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να επανέλθει στη χώρα μας, όπως του έχει διαμηνύσει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Πάντως, έκανε την εμφάνισή του σε ελληνικού ενδιαφέροντος έκθεση στο Βερολίνο, στο περίπτερο της Ρόδου, στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), στις 5 Μαρτίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη βόμβα του καθηγητή Ιωαννίδη στη «δημοκρατία» του Σαββάτου

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα «δημοκρατία» του Σαββάτου ο διακεκριμένος καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης...

Φαιδρή δήλωση της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου που υποβαθμίζει τον εθνικό κίνδυνο

«Δυσάρεστη η εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά, αλλά η πανδημία είναι το μεγάλο πρόβλημα» Μια φαιδρή όσο και απίστευτη δήλωση έκανε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα...

Κατάρρευση μισθών εν μέσω πανδημίας καταγράφει η ΓΣΕΕ

Αυξήθηκαν από το 1% στο 12% οι εργαζόμενοι με αποδοχές έως 200 ευρώ! Το 31% το δεύτερο τρίμηνο έλαβε λιγότερα από 650 ευρώ μεικτά Τη...

Μια ανάσα από το Καστελόριζο το «Oruc Reis», παραβιάζει χωρίς αντίδραση την υφαλοκρηπίδα μας

Συνεχίζουν οι Τούρκοι το... μαρτύριο της σταγόνας, έχοντας στο στόχαστρο την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο....

Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Αυλαία χθες στην πολύκροτη δίκη. Αναστολή με όρους και εγγυοδοσία για πέντε πρώην βουλευτές. Σε λυγμούς ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα Χειροπέδες στην πλειονότητα των καταδικασμένων...