Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Δ. Παπαγγελόπουλος: Δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο!

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, για την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» και το ονοματάκι που ζητήθηκεΠολιτικές σκοπιμότητες και πρόθεση να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή του τόπου κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, ανοίγοντας ταυτόχρονα ομπρέλα προστασίας στον Πάνο Καμμένο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας. 

«Αντί για τη συναίνεση που έχει ανάγκη ο τόπος, κάποιοι ανόητοι και θερμοκέφαλοι ονειρεύονται ειδικά δικαστήρια» είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Παπαγγελόπουλος και παρουσίασε άρθρα στα οποία αναφερόταν ότι «μόλις η κυβέρνηση χάσει τις εκλογές, οι συριζαίοι θα δικάζονται για παράνομο παρκάρισμα και οι δικαστές θα τους ρίχνουν ισόβια».

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση για τις εξελίξεις γύρω από το σχέδιο κατά του Κώστα Καραμανλή, τόνισε πως «μετά και την πτώση του ΠΑΣΟΚ το 2004 ένας από τους πρωταγωνιστές της επιχείρησης κατασκευής πολιτικών ευθυνών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλαξοπίστησε και με την ίδια ευκολία στράφηκε κατά του ΠΑΣΟΚ. Οι παλαιότεροι θα το θυμούνται, οι νέοι ας φροντίσουν να το μάθουν. Ο ίδιος, πάλι, μετά το 2009 άλλαξε και πάλι στρατόπεδο και πρωταγωνίστησε στην ποινικοποίηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης Καραμανλή».

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» λέγοντας: «Χθες μάλιστα διάβασα σε εφημερίδα, τη “Δημοκρατία της Κυριακής”, ότι σε δίκη που είναι σε εξέλιξη υπήρξε κατηγορούμενος που είπε σε απολογία του ότι του ζήτησαν να πει συγκεκριμένα πράγματα και ονόματα γιατί αλλιώς θα μπλέξει άσχημα.

Συγκεκριμένα του είπαν “ένα ονοματάκι μόνο θέλουμε, πες το κι έφυγες”. Δεν το είπε το ονοματάκι, δεν είπε αυτά που ήθελαν να ακούσουν κάποιοι, δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και πράγματι έχει μπλέξει. Αυτά, κυρίες και κύριοι, είναι τραγικά για τη δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εμφανιστούν ξανά τέτοια φαινόμενα».

Πλήρης κάλυψη

Ο αναπληρωτής υπουργός κάλυψε πλήρως τον κ. Καμμένο λέγοντας πως «έως και οι πρωτοετείς φοιτητές ξέρουν πως για να υπάρξει ηθικός αυτουργός πρέπει να υπάρχει και αυτουργός», για να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στα δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον του. «Χαρακτηρίστηκα “Πολάκης των πλουσίων”, χαρακτηρίστηκα “σιδερένια γροθιά στο βελουδένιο γάντι της αριστερής κυβέρνησης”, χαρακτηρίστηκα το “καυτό μαχαίρι που σκίζει το μαλακό βούτυρο της Δημόσιας Διοίκησης”, και, επειδή αυτά δεν έπιασαν τόπο, τώρα αρχίζουν και γράφουν ότι είμαι σε δυσμένεια, θα με απομακρύνει ο πρωθυπουργός από την κυβέρνηση. Τίποτα από όλα αυτά δεν με αγγίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Κοντονής: Σύρεστε πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα

«Οπερα κωμωδία» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο, επισημαίνοντας ότι, αν ο υπουργός Αμυνας είχε προτρέψει τον κρατούμενο να μην πράξει τα νόμιμα, να μη δώσει στοιχεία για να λάμψει η αλήθεια, τότε θα υπήρχε λόγος να κατηγορηθεί, συνέβη όμως το αντίθετο: προέτρεψε τον κατηγορούμενο να δώσει στοιχεία, να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

«Λυπάμαι, αν τον κατηγορείτε για αυτό» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ρωτώντας τους βουλευτές της αντιπολίτευσης τι θα έκαναν σε ανάλογη περίπτωση: «Θα του κλείνατε το τηλέφωνο όταν εκφράζει φόβο για τη ζωή του και ξέρει ότι πέθαναν άλλοι επτά;»

«Μπορείτε να ασκείτε κριτική, ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν μπορείτε να γίνεστε ιμάντες μετάβασης επιχειρηματικών συμφερόντων» είπε ο κ. Κοντονής και ρώτησε τον αρχηγό και τους βουλευτές της «σύρεστε ή δεν σύρεστε πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα;».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι διακινδυνεύει τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια, εξηγώντας ότι η υπόθεση αφορά περισσότερους από 2 τόνους ηρωίνης.

«Ακόμα και έγκλημα»

«Η νομοθεσία προβλέπει ότι προκειμένου να εξαρθρωθεί μια συμμορία δικαιολογείται ακόμη και έγκλημα, πόσο μάλλον ένα τηλέφωνο, το οποίο δεν είναι εγκληματικό» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος για να καταλήξει ότι «η αντιπολίτευση τείνει να καταλογίζει στους άλλους τα δικά της ελαττώματα, καταλογίζει στους άλλους το κυνήγι της καρέκλας, προσπαθεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για εξουσιομανία τη στιγμή που η ίδια, προκειμένου να μπορέσει να ανατρέψει την κυβέρνηση, δυναμιτίζει τη διερεύνηση μιας πολύ σημαντικής υπόθεσης, φέρνοντάς τη στη Βουλή».

Πυρά από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Πυρ ομαδόν» εξαπέλυσαν τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, στη συζήτηση για το αίτημα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο.
«Μετά τις αγκαλιές στην πλατεία Κλαυθμώνος αγκαλιασμένοι θα πάνε στον γκρεμό, και πολύ σύντομα μάλιστα» ανέφερε στην τοποθέτησή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ζητώντας από το πρωθυπουργό να υπερψηφίσουν ο ίδιος και το κόμμα του την πρόταση «για να δείξετε στην πράξη ότι πιστεύετε στην κάθαρση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επίσης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υιοθετεί αρκετά σημεία του σκεπτικού της πρότασης της Ν.Δ., ωστόσο θα υπερψηφίσει τη σύσταση Εξεταστικής, διότι πρόκειται, όπως σημείωσε, για μια υπόθεση «γεμάτη σκιές και σκοτεινές γωνίες».

Επίθεση

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας υποστηρίζοντας ότι «έχει εξελιχθεί σε ένα πρόσωπο που μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει στην περίοδο της υπουργίας του, με «αστείες δηλώσεις, που προκαλούν τη νοημοσύνη».

«Ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί τον Μεσαίωνα της πολιτικής. Είναι φοβικός με τους πρόσφυγες, με τα παιδιά των προσφύγων, με τους ομοφυλοφίλους, με τους ανθρώπους άλλων θρησκειών, με τους άλλους λαούς» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Να απαντηθούν καθαρά τα ερωτήματα που γεννώνται για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και τις «περίεργες πρακτικές του», ενώ διαρκεί δικαστική διερεύνηση για το «NOOR 1», ζήτησε το ΚΚΕ, το οποίο υπερψήφισε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
«Ο κ. Καμμένος πρέπει να έλθει ο ίδιος να ψηφίσει υπέρ και να μην κρυφτεί πίσω από τους 153» τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας ότι «η συγκεκριμένη συζήτηση είναι χωρίς νόημα».
Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής τάχθηκε και η Χ.Α., η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καλύπτει τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Επίθεση του Κυριάκου στον πρωθυπουργό για τον υπουργό Αμυνας

Τον Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε να βάλει στο κάδρο των ευθυνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη Βουλή, καλώντας τον να απαντήσει σε τρία ερωτήματα: Αν είχε προηγούμενη ενημέρωση από τον κ. Καμμένο για επαφές του, αν είχε την έγκρισή του και αν είχε γνώση τού τι ειπώθηκε μεταξύ του υπουργού Αμυνας και του ισοβίτη.

Οπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναμένει εξηγήσεις και κάλεσε τους κυβερνητικούς εταίρους να δεχτούν τη σύσταση εξεταστικής για τον κ. Καμμένο, προκειμένου «να μάθουμε την αλήθεια και να μη μείνουν σκιές». Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους τόνισε ότι ο υπουργός Αμυνας «δεν ανήκει στο κόμμα σας, αναγκάζεστε να τον φορτωθείτε στα Θρησκευτικά, να ανέχεστε τις φιέστες και τον προκλητικό τρόπο ζωής του», ενώ διεμήνυσε πως «από δω και πέρα δεν αναφέρομαι σε κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αλλά σε κυβέρνηση Καμμένου – Τσίπρα.

«Αυτονόητο ζήτημα»

Τις μέρες που θα παριστάνετε οι μεν τους προοδευτικούς και οι δε τους υπερπατριώτες να τις ξεχάστε, αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο, αν δεν έχετε πλειοψηφία, δεν θα στηρίζουμε τίποτα» ανέφερε. Με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., το κόμμα του θέτει «ένα αυτονόητο ζήτημα. Αυτονόητο πολιτικά, θεσμικά και ηθικά.

Μιλάμε για μια υπόθεση για την οποία προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις υπέρβασης αρμοδιότητας και της αρχής διάκρισης εξουσιών, κατάχρησης εξουσίας με χειραγώγηση Δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών επιχειρηματικών και άλλων επιδιώξεων». Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν ότι είναι «πρωτοφανές ο κ. Καμμένος να απουσιάζει από την αίθουσα της Ολομέλειας», κάνοντας δηκτικά σχόλια: «Και Καμμένος και… κρυμμένος. Η στάση του κ. Καμμένου ευτελίζει τον κοινοβουλευτισμό και τη διαδικασία που εξελίσσεται σήμερα στη Βουλή» σημειώνουν οι ίδιες πηγές, εγκαλώντας την κυβέρνηση για «συμπεριφορά πολιτικής υποκρισίας». Αμέσως μετά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, χαρακτήρισε «πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει ο εμπλεκόμενος να μη συμμετέχει στη διαδικασία. Τόσα χρόνια που είμαι βουλευτής δεν το έχω ξαναδεί».

Μετωπική Ντόρας – Καμμένου με φόντο τον Μαρινάκη

Σε μια άνευ προηγουμένου προσωπική σύγκρουση επιδόθηκαν λίγο πριν από τη λήξη της συζήτησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ο Πάνος Καμμένος με την Ντόρα Μπακογιάννη. Αφορμή για να ανάψουν τα αίματα στάθηκε η ερώτηση που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Καμμένος στην κυρία Μπακογιάνη για το εάν ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος εργάστηκε σε ναυτιλιακή εταιρία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η κυρία Μπακογιάννη ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και επιτέθηκε στον κ. Καμμένο, λέγοντας ότι «τζάμπα μάγκας είναι εκείνος που προκαλεί να γίνει προκαταρκτική επιτροπή και στην εξεταστική κρύβεται πίσω από τις φούστες του κυρίου Τσίπρα» (αργότερα το διόρθωσε σε «παντελόνια»). Παραδέχθηκε ότι είναι κουμπάρα του κ. Μαρινάκη από το 1996, όπως είπε, και συνέχισε: «Με έχει παντρέψει και έχω βάλει λάδι στον γιο του, αλλά θυμάμαι πάρα πολύ καλά τις εξαιρετικές σχέσεις του κ. Καμμένου με τον Μαρινάκη!», υποστηρίζοντας ότι ο κ. Καμμένος συναντούσε συχνά τον επιχειρηματία.

«Κυρία Μπακογιάννη, τον κ. Μαρινάκη τον συνάντησα ενώπιόν σας, ενώπιον του κ. Γιακουμάτου και άλλων συναδέλφων, σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, λέγοντας προς τη βουλευτή της Ν.Δ.: «Πέστε μας εκείνο το εκατομμύριο στο Λονδίνο, που σας βρήκαν στο “πόθεν έσχες”, μήπως έφυγε από ναυτιλιακή που συστεγάζεται ο κ. Μαρινάκης; Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και αφήστε τη λάσπη σε εμένα!»

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που αφορούσε 1.000.000 ευρώ από ναυτιλιακή εταιρία του συζύγου της, ζήτησε την άρση της ασυλίας της και αθωώθηκε στο δικαστήριο. «Τα χρήματα του χαμένου εκατομμυρίου της κυρίας Μπακογιάννη πήγαν από ναυτιλιακή εταιρία η οποία κατά τύχη είχε έδρα τις εταιρίες του κ. Μαρινάκη» σχολίασε ο κ. Καμμένος.

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ