Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Δασικοί χάρτες: Νέα παράταση έως τις 7 Σεπτεμβρίου

Παρατείνεται έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2017 η διαδικασία ανάρτησης των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών, ώστε να έχουν επαρκή χρόνο στη διάθεσή τους οι πολίτες για να υποβάλουν αντιρρήσεις.

Επίσης, δίνεται επιπλέον χρόνος στους αγρότες και τους καλλιεργητές που επιδοτούνται να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποβολή των αιτήσεων (παύει να ισχύει η 31/8/2017 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων και μετατίθεται για τις 7/9/2017), ενώ διευκολύνει και τους κατοίκους εξωτερικού που θα βρίσκονται αυτή την περίοδο στη χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές να ρυθμίσουν τυχόν εκκρεμότητές τους με τους δασικούς χάρτες.

Το περιθώριο

Δίνεται εξάλλου χρονικό περιθώριο στους δήμους προκειμένου να υποβάλουν τα όρια των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, αποφεύγοντας την πρόκληση προβλημάτων στους πολίτες των Περιφερειών τους.

Ειδικότερα, έως τη λήξη της παράτασης, στις 7 Σεπτεμβρίου, δίνεται το περιθώριο χρόνου για τη χρησιμοποίηση των παρακάτω εργαλείων:

•Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη.

•Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν
στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ.

•Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη.

•Οριοθέτηση επί του χάρτη από τους δήμους των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων.

Οι δήμοι που δεν έχουν προχωρήσει τα απαραίτητα είναι οι εξής: Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Νότιας Κυνουρίας, Δοξάτου, Περιστερίου, Ωραιοκάστρου, Δωδώνης, Κιμώλου, Μήλου, Μυκόνου, Σίφνου, Ανατολικής Μάνης, Νότιου Πηλίου, Σκοπέλου, Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος, Σπετσών, Νέας Προποντίδας, Σιθωνίας και Χίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ