Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Δάσκαλοι στρώνουν τραπέζι σε μαθητές

Την έμπρακτη στήριξή τους στους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης δείχνουν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) με μια συγκινητική χειρονομία. Κυριολεκτικά από το υστέρημα των μελών τους, οι δύο Ομοσπονδίες συγκέντρωσαν 60.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσουν για να προσφέρουν καθημερνά κολατσιό σε παιδιά δημοτικών σχολείων όπου παρατηρούνται κρούσματα υποσιτισμού. Το συνολικό ποσό προήλθε από τις συνδρομές των διδασκόντων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι μόλις ανακοινώθηκε η προσπάθεια αυτή έσπευσαν να συνεισφέρουν. Ηδη από χθες και έως το τέλος της διδακτικής χρονιάς περίπου 800 μικροί μαθητές σε πέντε σχολεία που επελέγησαν θα έχουν σε καθημερινή βάση ένα γεύμα.

Πρόκειται για δημοτικά στο κέντρο της Αθήνας, στο Μενίδι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πολίχνη και στον Εύοσμο, τα οποία προτάθηκαν από τους εκπαιδευτικούς συλλόγους της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας. Επιπλέον, ΔΟΕ και ΠΟΕΔ αποφάσισαν να ενισχύσουν οικονομικά τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Κερατσινίου, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Α’ Αθήνας, οι οποίοι έχουν αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες για τους μαθητές τους που οι οικογένειές τους δυσκολεύονται να τους προσφέρουν ακόμη και τα βασικά, όπως το φαγητό. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, όπως αναφέρει το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων, δεν είναι η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος υποσιτισμού των μαθητών αλλά η ανάδειξή του και η ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση της θεσμικής επίλυσής του.

Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζουν οι δύο Ομοσπονδίες, αναδεικνύεται και το θέμα του οικονομικού κόστους και το γεγονός ότι δεν είναι απαγορευτικό για την Πολιτεία ακόμα και σε περίοδο περικοπών, όπως αυτή που διανύει η χώρα. Σημειώνεται ότι από πέρυσι, δάσκαλοι και καθηγητές είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα περιστατικά υποσιτισμού μαθητών τα οποία αυξάνονται ραγδαία, ειδικά σε περιοχές και σχολεία όπου φοιτούν παιδιά λαϊκών οικογενειών. Για τον λόγο αυτό, επέμεναν να βρεθεί λύση όχι στη λογική του εθελοντισμού και των φιλανθρωπικών οργανώσεων αλλά από τη συντεταγμένη Πολιτεία.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ