Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

ΔΕΗ: Νέο καθεστώς ρυθμίσεων

Σε συνολική επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση του υφιστάμενου πλαισίου παροχής διευκολύνσεων σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού προχωρεί η ΔΕΗ, αφού οι απλήρωτοι λογαριασμοί σημειώνουν «έκρηξη». Ενημερώνοντας χθες την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός επανέλαβε ότι το πρόβλημα με τη διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι υπαρκτό και άμεσα θα ανακοινωθούν μέτρα, επισημαίνοντας ότι μόνο οι διακανονισμοί από 400.000 που ήταν το 2011 ανήλθαν στους 700.000 το 2012, ενώ άγνωστο παραμένει πού θα φτάσουν το 2013. «Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί δεν μπορεί να πληρώσει κάποιος. Αν το κάνει από ανέχεια ή είναι μπαταχτσής. Δεν θέλω να πιστεύω ότι τα στελέχη μας είναι ανάλγητα. Απλώς έχουν ξεπεραστεί από τα πράγματα» είπε ο επικεφαλής της ΔΕΗ.

Ενδεικτικό μάλιστα τού πώς προτίθεται η ΔΕΗ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Ζερβός προανήγγειλε χθες από τη Βουλή τη σύσταση τοπικών επιτροπών ανά τη χώρα, που θα καταπιαστούν με το αυξανόμενο φαινόμενο των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ από όλο και περισσότερους καταναλωτές. Φιλοσοφία της ΔΕΗ είναι ότι τα μέλη των τοπικών επιτροπών, έχοντας το πλεονέκτημα της εντοπιότητας και συνεπακόλουθα της γνώσης προσώπων, ιδιαιτεροτήτων και καταστάσεων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα μπορέσουν να διαπιστώνουν αν όντως συντρέχουν οι λόγοι αδυναμίας να πληρώνουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την επιχείρηση. Επιπλέον, οι ίδιες επιτροπές θα αποφαίνονται για το θέμα της διακοπής ή μη της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα συγκεκριμένα νοικοκυριά ή επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου δήλωσε ικανοποιημένος, διότι «το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ έχει ήδη πιάσει τους στόχους». Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, «οι αιτήσεις των πολιτών για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο ξεπέρασαν τις 500.000, διότι οι καταναλωτές συνειδητοποίησαν ότι η διαδικασία είναι απλή και χωρίς γραφειοκρατία».

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ