Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Δεν επέτρεψε (!) στη «δημοκρατια» να του κάνει ερώτηση!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

«Τράτζικ»! Μόνο με την ατάκα γνωστής διαφήμισης που επικαλέστηκε και ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση για το αν «έχει ξεφύγει», όπως υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας, θα περιγραφόταν η διακαναλική συνέντευξη-παρωδία που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στο Ζάππειο. Εχοντας εξαντλήσει προφανώς τη διάθεσή του για διάλογο στις «ασφαλείς» συνεντεύξεις σε περιφερειακά ΜΜΕ από την Ιπποκράτους, απέκλεισε από το δικαίωμα ερώτησης τους δημοσιογράφους μεγάλων πανελλαδικών εφημερίδων και όλων των ραδιοφωνικών σταθμών, με μόνη εξαίρεση το κρατικό ραδιόφωνο.

Δεν επέτρεψε επίσης ερωτήσεις στις αντιπολιτευόμενες το ΠΑΣΟΚ εφημερίδες και πρωτίστως στη «δημοκρατία», παρά τις κατηγορίες του ότι ο κ. Σαμαράς δήθεν είναι αυτός που δεν συμμετέχει σε συνεντεύξεις με επιθετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων. Κατά τα άλλα, οι θέσεις των συντακτών ήταν «αντιστοιχισμένες» με τα μέσα που εκπροσωπούσαν, αλλά δεν… εκπροσωπήθηκαν, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες προς την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, που επικαλέστηκε απόφαση της διακομματικής για συνέντευξη μίας ώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι από μικροφώνου ερωτήθηκε αν οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι εκλήθησαν για «ντεκόρ».

Πανικόβλητος από τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και νιώθοντας την… ανάσα του Αλ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος (που περιστοιχιζόταν από… μαργαρίτες) επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και -αλίμονο- στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά. Ανακαλύπτοντας αίφνης το «οριζόντιο κόμμα της δραχμής», κατηγόρησε πολλούς ότι παίζουν «με νοθευμένα ζάρια» στις πλάτες του ελληνικού λαού, με στόχο είτε «τη δήθεν αυτοδυναμία» -την οποία απέκλεισε- είτε την ενίσχυση των ποσοστών τους. Κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι «δοξάζεται κρυπτόμενος», επαναφέροντας το θέμα του ντιμπέιτ, ενώ του καταλόγισε πολιτική ανακολουθία, όταν ο ίδιος αυτοαναιρείται συνεχώς. Ως «πολιτικό υβριστή» που «έχει αποχαλινωθεί» παρουσίασε τον Αλ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι με την πρότασή του οδηγεί τη χώρα έξω από το ευρώ και χαρακτηρίζοντας «ψέμα» το ότι «η χώρα μπορεί να μείνει στην Ευρώπη καταγγέλλοντας τη δανειακή σύμβαση». Αντιπρότεινε το δικό του Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης ως προγραμματική συμφωνία τυχόν κυβέρνησης συνεργασίας και διέξοδο από το Μνημόνιο εντός τριετίας, με παράλληλη «θωράκιση» της Ελλάδας απέναντι στην κρίση. Ζήτησε «σαφή εντολή και νομιμοποίηση» από το εκλογικό σώμα, στο οποίο χρέωσε τη μοίρα της Ελλάδας για την επόμενη εικοσαετία. Επιτέθηκε ακόμα στη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας ότι «δεν είναι η Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αλλά «ένα φιλοναζιστικό κόμμα», η παρουσία του οποίου στη Βουλή θα προσέβαλλε τη δημοκρατία.

Επαναλαμβάνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο, κάλεσε σε συνεργασία φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι «η επανάληψη των εκλογών δεν είναι λύση». Πρότεινε τον διορισμό ανεξάρτητης προσωπικότητας ως «επιτρόπου περικοπής δαπανών», στα βήματα Μόντι, και υπερασπίστηκε τη «διαπόμπευση» ασθενών υπέρ της δημόσιας υγείας.

Αλλάζοντας γνώμη, απηύθυνε τη συγγνώμη του σε όλους -προ ημερών είχε αναφερθεί στους «πράσινους» ψηφοφόρους- και κατηγόρησε τα άλλα κόμματα για έλλειψη αυτοκριτικής, μαζί και τον Κ. Καραμανλή. Την ίδια ώρα, ο Γ. Ραγκούσης δήλωνε (Βήμα FM) ότι δεν μετανιώνει και δεν ζητά συγγνώμη για την απόφαση που κράτησε τον τόπο όρθιο, ζητώντας η συγγνώμη να ειπωθεί από όσους «έκαναν ρεμούλες και προσωπικές περιουσίες και τώρα είναι πίσω από τα σίδερα της φυλακής», φωτογραφίζοντας τον Α. Τσοχατζόπουλο.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου


Η απίστευτη γκάφα με τη Χεζμπολάχ και οι πιθανοί κίνδυνοι για τις σχέσεις μας με το Ισραήλ

Το γνωρίζαμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος δεν κατέχει τα θέματα διεθνούς πολιτικής και το απέδειξε, όταν κατά τη θητεία του ως υπουργός Εθνικής Αμυνας η Ελλάδα έχασε (για πρώτη φορά από το 1952!) τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και όποιες άλλες σοβαρές συμμαχικές δομές φιλοξενούσε. Χθες ξεπέρασε και τον εαυτό του. Θέλοντας να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή, ανέφερε ότι «δεν είναι (όπως) η Χεζμπολάχ, στον Λίβανο, που προσφέρει και πολλές κοινωνικές υπηρεσίες»!

Μάλλον δεν τα ξέρει καλά τα πράγματα ο κ. Βενιζέλος. Η Χεζμπολάχ χωρίζεται στο στρατιωτικό και το πολιτικό της σκέλος που, όντως, έχει ευρεία λαϊκή αποδοχή από τους σιίτες μουσουλμάνους, καθώς χρηματοδοτεί φτωχές οικογένειες και, κυρίως, τους συγγενείς θυμάτων της οργάνωσης, τα οποία σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων κατά Ισραηλινών και άλλων, δυτικών, στόχων. Η ίδια η Χεζμπολάχ δεν κρύβει ότι λαμβάνει χρηματοδότηση και όπλα από το Ιράν του Αχμαντινετζάντ, καθώς και πολιτική στήριξη από τη Συρία του μακελάρη Ασαντ.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ολλανδία και το Ισραήλ θεωρούν, κατά περίπτωση, το ένα ή και τα δύο σκέλη της Χεζμπολάχ τρομοκρατικές οργανώσεις. Τα δε περισσότερα μέλη της Ε.Ε. είτε δέχονται, παρασκηνιακά, τη συνεργασία κατά των πιθανών τρομοκρατών είτε προσπαθούν να μην ασχολούνται καν με το θέμα. Κι αυτό ώστε, αφενός, να μη δώσουν αφορμή για τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός τους και, αφετέρου, να μην επιδεινώσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Κάτι παρόμοιο κάνει και η Ελλάδα. Η μόνιμη οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών προς τα εκάστοτε μέλη της κυβέρνησης (πόσο μάλλον προς έναν υπουργό Εθνικής Αμυνας, όπως ήταν ο κ. Βενιζέλος) συνοψίζεται στη φράση «μην αγγίζετε, μην ασχολείστε, ώστε να μη δημιουργούνται περιττά προβλήματα».

Αν η δήλωση του κ. Βενιζέλου δεν είναι απλή γκάφα (όπως πιστεύουμε), τότε υπονομεύει τη συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας σε μια κρίσιμη περίοδο. Και είναι το δεύτερο «λάθος» (;) του μετά τις τηλεοπτικές δηλώσεις της Δευτέρας, όταν δεν καταδίκασε τις απαράδεκτες τουρκικές κινήσεις στο Καστελόριζο.


Ρόδος: Τρέχουν (και δεν φτάνουν) να μαζέψουν κόσμο

Συγκινητικές προσπάθειες καταβάλλουν στη Ρόδο τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δημιουργήσουν συνθήκες… αποθέωσης κατά την προεκλογική ομιλία που θα απευθύνει σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ κάνουν το τελευταίο 48ωρο «περιοδείες» στην πόλη της Ρόδου και στα χωριά του νησιού, με σκοπό να διασφαλίσουν ότι η συμμετοχή του κόσμου θα κινηθεί σε… αξιοπρεπή επίπεδα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν μάλιστα λόγο και για εγγυήσεις (!) για μεγάλη προσέλευση που ζήτησε η Ιπποκράτους.

Αποτέλεσμα, πάντως, των πυρετωδών διαβουλεύσεων στο νησί για την έλευση του κ. Βενιζέλου ήταν παράλληλα να αλλάξει, την τελευταία στιγμή, και ο χώρος της εκδήλωσης. Η αποψινή ομιλία -που θα είναι η τελευταία προεκλογική στην επαρχία-, σύμφωνα με το «rodosalarm.gr», αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στην πλατεία Ιπποκράτους (Σιντριβανίου). Για λόγους ασφαλείας, ωστόσο, τελικά επελέγη η πλατεία Μουσείου, καθώς θεωρείται ότι, αν κάποιοι επιχειρήσουν να αποδοκιμάσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στον συγκεκριμένο χώρο η Αστυνομία θα μπορεί να τους… διαχειριστεί καλύτερα.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα! «Μεγάλη» εκστρατεία ενημέρωσης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Μέγα ζητούμενο η δίκαιη κατανομή των κονδυλίωνΜετωπική σύγκρουση, και μάλιστα... αναπάντεχη, είχαν στη Βουλή οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το νομοσχέδιο...

Μειώθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα Αθήνας – Θεσσαλονίκης! Προειδοποιεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο σε άλλους περιφερειακούς νομούς, προειδοποιεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΕικόνα από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα...

Παρέμβαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για δώρο Χριστουγέννων και ασθενέστερα νοικοκυριά

Να δοθεί ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία πρότεινε χθες από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας,...

26 συλλήψεις σε οίκο ανοχής στην Ομόνοια!

Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 €!Έφοδο σε έναν οίκο ανοχής στην περιοχή της Ομόνοιας έκαναν το απόγευμα της Τρίτης άνδρες της Αστυνομίας,...

Στόχος των Ευρωπαίων η… σωτηρία των γιορτών!

Σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με στόχο να «διασωθούν» τα Χριστούγεννα. Ανοίγει τους ναούς η ΓαλλίαΕπιχείρηση «σώστε τα Χριστούγεννα» οργανώνεται στην Ευρώπη, όπου οι...