Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

«Δεν συμμετέχω στη συντονισμένη απαξίωση του δημόσιου τομέα»

Χοντραίνει το παιχνίδι η Ρένα Δούρου! «Η Περιφέρεια Αττικής δίνει εντολή στις διευθύνσεις της να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να συμβάλλει σε ένα σύστημα επιζήμιο για το Δημόσιο» είπε με ύφος χιλίων καρδιναλίων κατά την ομιλία της  στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, επιμένοντας στην κόντρα της με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή το θέμα της αξιολόγησης.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «αφού η κυρία Δούρου ισχυρίζεται ότι “θα μας ταράξει στη νομιμότητα”, ας ξεκινήσει από την εφαρμογή ψηφισμένων νόμων και δικαστικών αποφάσεων». «Τιμώ το Σύνταγμα και τους νόμους. Η νόμιμη είμαι εγώ, η αξιολόγησή σας είναι παράνομη» απάντησε λίγο αργότερα η περιφερειάρχης.

Πλαστά πτυχία

Παράλληλα, η «επαναστάτρια» Ρένα Δούρου επικαλέστηκε σχετικά με την άρνησή της στην αξιολόγηση ότι έτσι απαξιώνεται το Δημόσιο. «Η συντονισμένη απαξίωση του δημοσίου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας βρίσκει αντίθετους. Υπονομεύει το αύριο της πατρίδας» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν υποστηρίζει την  κάλυψη ενός πλαστού πτυχίου. «Καμία ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων. Αναζητήστε τους στους κόλπους σας με τις μαζικές ρουσφετολογικές προσλήψεις» σημείωσε η περιφερειάρχης Αττικής και προσέθεσε ότι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έχει ήδη υπογράψει υποθέσεις, οι οποίες και έχουν πάρει τον δρόμο των προβλεπόμενων κυρώσεων  που εκκρεμούσαν από τον Μάρτιο.
Τέλος, προανήγγειλε ότι οι εσωτερικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια θα ενταθούν, χρησιμοποιώντας τη γνωστή ρήση του ηγέτη της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) Ηλία Ηλιού  «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»!

1.708 ευρώ για δημοσίευση απόφασης

Όσοι συρζαίοι(;) προσέλθετε! Αυτό είναι (άραγε) το μήνυμα που στέλνει η Ρένα Δούρου, με την ανάρτηση στη Δι@ύγεια απόφασής της με την οποία προκηρύσσει δέκα θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών και μίας θέσης Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής. Περίπου έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η πρώην βουλευτής αποφάσισε προχθές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας να αρχίσει να χτίζει τον κομματικό μηχανισμό της. Μάλιστα, σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στο φως η «δημοκρατία», διαθέτει και 1.708,47 ευρώ, προκειμένου να δημοσιευθεί η απόφαση στις εφημερίδες.

«Επειτα από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της, η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποφασίζει τη διάθεση πίστωσης και έγκριση δαπάνης συνολικού ποσού 1.708,47 € (χιλίων επτακοσίων οκτώ ευρώ και σαράντα επτά λεπτών), για τη δημοσίευση σε ημερήσιες εφημερίδες των προκηρύξεων μίας θέσης (1) Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής και δέκα (10) θέσεων Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών. Η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του Ε.Φ. 01072, ΚΑΕ 084101 προϋπολογισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω προκήρυξη αποτελεί κλασικό τρόπο λειτουργίας των περιφερειών, εντούτοις, μένει να φανεί εάν το κάνει για τυπικούς λόγους. Οψόμεθα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ