Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

«Διαμάντι» αξίας 550.000.000 ευρώ

Δημόσια υπάλληλος για… φίλημα είναι η Ελένη Μαρτσούκου. Και μπορεί η απορία να παραμένει στο αν «ένας κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη» στη Δημόσια Διοίκηση, το βέβαιο είναι ότι σε μια εποχή σπατάλης η κυρία Μαρτσούκου κατάφερε να γλιτώσει τη χώρα από πρόστιμα που θα έφταναν μέχρι τα 550.000.000 ευρώ, τα τελευταία δυο χρόνια.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς της απένειμε χθες έπαινο σε μια ειδική τελετή που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η βράβευση της κυρίας Μαρτσούκου έγινε έπειτα από εισήγηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Οπως επισήμανε στην εισήγησή του ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, «η κυρία Μαρτσούκου Ελένη ήταν μέλος του ΔΕΠ στο Yale Law School Fellow. Το 2010 διαπίστωσε ότι υπάρχει κενή θέση στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (Γραφείο Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων), υπέβαλε αίτηση και προσελήφθη τον Ιούλιο 2010. Από το 2010 μέχρι σήμερα το Γραφείο της συνέβαλε αποφασιστικά στη μείωση του ελλείμματος ενσωμάτωσης παράγωγου Ευρωπαϊκού Δικαίου από 2,4% σε 0,5%, με αποτέλεσμα την αποφυγή καταβολής προστίμων εκτιμώμενου ύψους 26.535.600 έως 550.171.440 ευρώ, επειδή αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς 117 σχετικές υποθέσεις παραβάσεων».

Ο πρωθυπουργός, από τη μεριά του, επισήμανε: «Υπάρχει μια τάση σήμερα όλους να τους καταδικάζουμε – και είναι λάθος. Υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι αγωνίζονται, υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι δεν είναι σαν τους άλλους, υπάρχουν εκείνοι που έχουν ήθος, συνείδηση και πραγματικά είναι διαμάντια της Δημόσιας Διοίκησης, οι άξιοι. Αυτές είναι οι αξίες που πρέπει να δημιουργήσουν την Ελλάδα του αύριο, με ανθρώπους σαν κι εσάς. Για κάθε πρωθυπουργό, πέρα και πάνω από κόμματα, ονόματα, είναι υποχρέωση και είναι ταυτόχρονα τιμή να συνεργάζεται μαζί σας, με τέτοιους ανθρώπους». «Είναι ταυτόχρονα μια απόδειξη ότι, επειδή στην Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, με ανθρώπους σαν κι εσάς μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Πραγματικά σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ πάρα πολύ» κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η κυρία Μαρτσούκου, αφού ευχαρίστησε τους κυρίους Σαμαρά και Μπαλτάκο, σε δηλώσεις της (newsit) τόνισε: «Δεν είμαι καμιά σούπερ ηρωίδα, δεν είμαι ο Μέγας Αλέξανδρος, ούτε μπορώ να κάνω μόνη μου πράγματα. Βρήκα ανθρώπους που μοιράστηκαν το όνειρό μου, η Ελλάδα, από τελευταίος μαθητής στα ευρωπαϊκά θέματα, θα γίνει από τους πρώτους».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ