Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Διαθρησκειακή Συνάντηση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αθήνα

Εκ μέρους του Διεθνούς Κέντρου για το διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο (KAICIID) του βασιλιά Abdullah Bin Abdulaziz, του διακυβερνητικού οργανισμού της Αυστρίας, του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και του Βασιλείου της Ισπανίας, μαζί με την Αγία Έδρα, και σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών,διοργανώθηκε στην Αθήνα το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου διεθνές συνέδριο με θέμα “Υποστήριξη δικαιωμάτων ιθαγένειας και ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή”.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ.

Σύμφωνα με το προσκλητήριο του συνεδρίου “Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του Διαλόγου μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, το οποίο το Οικουμενικό Πατριαρχείο ξεκίνησε σε συνεργασία με τις αρμόδιες ισλαμικές οργανώσεις, χρησιμοποιώντας το διαθρησκευτικό διάλογο ως βασικό εργαλείο για τη διευκόλυνση της ειρήνης και της συμφιλίωσης.

Ο διάλογος αυτός, συμπληρώνει επίσης το προσκλητήριο, ευθυγραμμίζεται με τη Διακήρυξη της Βιέννης του KAICIID και την πρωτοβουλία “Ενωμένοι Ενάντια στη Βία στο όνομα της θρησκείας”.

Στόχος του συνεδρίου σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν να δοθεί μια ευκαιρία να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση των Χριστιανών στο Ιράκ και τη Συρία, με την εκτεταμένη βία και την πολιτική σύγκρουση με την ελπίδα μιας άμεσης παύσης στον κύκλο της βίας κατά των χριστιανών και άλλων ανθρώπων στις δύ οαυτές χώρες.

Η συνάντηση σκοπό είχε να υπογραμμίσει τον ρόλο των θρησκευτικών ηγετών ως διαμεσολαβητές της ειρήνης και της συμφιλίωσης, και όχι ως απλοί παρατηρητές της θρησκευτικής συνύπαρξης και σύγκρουσης.

πηγή: agioritikovima.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ