Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Διάτρητα τα «πόθεν εσχες» Ψυχάρη

Σήμερα στην επιτροπή της Βουλής το πόρισμα- κόλαφος των ορκωτών λογιστών! Πέντε έτη χωρίς δηλώσεις και παντελής έλλειψη παραστατικών

Κόλαφο για τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρο Ψυχάρη αποτελεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, το οποίο ουσιαστικά τον οδηγεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τα μέλη της Επιτροπής «Πόθεν Eσχες» της Βουλής, η οποία συνεδριάζει σήμερα στις 9 το πρωί, αναμένεται να λάβουν έναν φάκελο, από τον οποίο προκύπτει ότι τα «πόθεν έσχες» του κ. Ψυχάρη είναι πλήρως διάτρητα. Και τούτο διότι:

  • Δεν υπάρχουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006.
  • Δεν υπάρχουν παραστατικά σχεδόν για το σύνολο των δηλωθέντων ποσών.
  • Δεν υπάρχουν συμβάσεις δανείων και βεβαιώσεις τράπεζας για την εξυπηρέτηση των δανείων.
  • Δεν υπάρχει σχέδιο απορρόφησης της ΣΠ. ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Α.Ε. από τη ΔΟΛ Α.Ε.
  • Δεν υπάρχουν συμφωνητικά μεταβίβασης των μετοχών.
  • Δεν υπάρχουν τραπεζικά παραστατικά των καταθέσεων για τα έτη από το 2007 έως το 2012.
  • Σε δύο διαφορετικές δηλώσεις διαφορετικών ετών αναφέρονται ακριβώς τα ίδια ποσά τραπεζικών καταθέσεων για τον ίδιο και τη σύζυγό του, με ακρίβεια δεκαδικών στοιχείων, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο έως αδύνατον.
  • Υπάρχουν δηλώσεις για δύο χρήσεις, στις οποίες δηλώθηκαν σημαντικά ποσά απαλλασσομένων εσόδων, από τα οποία προκύπτουν υψηλά ετήσια πλεονάσματα εσόδων που δεν έχουν αντίκρισμα στο ποσό των δηλουμένων καταθέσεων.
  • Σε άλλη δήλωση άλλης χρήσης προκύπτει αρνητικό υπόλοιπο που οφείλεται στο ότι δηλώθηκαν χαμηλά εισοδήματα και πολύ μεγαλύτερες δαπάνες, αγορές μετοχών και αύξηση καταθέσεων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ψυχάρης ελέγχεται για το γεγονός ότι για το δάνειο των 57.000.000 ευρώ από την Alpha Bank, που λήφθηκε για την αγορά των μετοχών του ΔΟΛ και την αποπληρωμή μέρους του δανείου από τον ίδιο, δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση, επειδή δεν υπάρχουν οι δηλώσεις των ετών 2005 και 2006. Τέλος, για τα δάνεια και τις συναλλαγές που αναφέρονται στην έκθεση της Alpha Bank για τα έτη 2012 και 2014 επίσης δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση, αφού δεν υπάρχουν παραστατικά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ