Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Διεξαγωγή Άσκησης Ετοιμότητας ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Την τέταρτη Άσκηση Ετοιμότητας για το έτος 2015 πραγματοποίησε η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία με τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και του προσωπικού της Άμεσης Επέμβασης.

Σκοπός της άσκησης, ήταν η δοκιμασία και ό έλεγχος πληρότητας των σχεδίων έκτακτης ανάγκης και της απαιτούμενης συνεργασίας μεταξύ των συνεργαζόμενων δομών, η βελτίωση του συντονισμού, της επικοινωνίας, του τρόπου διαχείρισης της πληροφορίας και τέλος της αποτελεσματικής επίλυσης του συμβάντος.

Η έναρξη της Άσκησης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 17:51 μ.μ. σε βιομηχανία της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, μετά την πρόκληση πυρκαγιάς στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου και της επέκτασής της πλησίον του Σταθμού τροφοδοσίας της βιομηχανίας, ενημερώθηκε από υπάλληλο της βιομηχανίας το Τηλεφωνικό Κέντρο Άμεσης Επέμβασης και κινητοποιήθηκε το προσωπικό Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Δραστηριοτήτων. Στην άσκηση, συμμετείχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΛ.ΑΣ. και η ομάδα επιφυλακής της αναδόχου εργοληπτικής εταιρίας.

Στο συμβάν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οδηγίες, ενώ επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν όλες οι αναγκαίες προληπτικές ενέργειες και έλεγχοι του συστήματος διανομής φυσικού αερίου. Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 19:34 μ.μ. αντιμετωπίζοντας με επιτυχία το περιστατικό που προσομοιώθηκε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Ε.Π.Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ