Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Διευρύνεται η λίστα των επαγγελματιών για POS

Διευρύνεται η λίστα των επαγγελματικών κλάδων στους οποίους είναι υποχρεωτικές η αποδοχή πληρωμών με πλαστικό χρήμα και η εγκατάσταση POSΗ έκδοση της σχετικής απόφασης των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας αναμένεται εντός των ημερών, ενώ όσοι έχουν ήδη υποχρέωση εγκατάστασης POS θα πρέπει ως τις 15 Ιανουαρίου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες δήλωσης επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού στην ΑΑΔΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νέα λίστα με τα επαγγέλματα τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν POS περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι κλάδοι: προσχολικής εκπαίδευσης, επισκευής και συντήρησης σκαφών, ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες, δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, δραστηριότητες μετάφρασης και διερμηνείας, επισκευής ειδών προσωπικής και οικιακής χρήσης.

Μετά την έκδοση της απόφασης θα δίνεται προθεσμία συμμόρφωσης τριών μηνών, ενώ ειδικά όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών προ της παρέλευσης της τρίμηνης προθεσμίας οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης. Οσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή στη σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή.
Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Oσον αφορά τον επαγγελματικό λογαριασμό, υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιανουαρίου 2019 λήγει η παράταση που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Ετσι μέσα στις επόμενες ημέρες οι υπόχρεοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα πρέπει να δηλώσουν στο TAXISnet τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα διενεργούνται, όπως προβλέπει ο νόμος, οι συναλλαγές με κάρτα κ.ά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ