Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Δικαστές: Αντιδρούν για τις αντισυνταγματικές περικοπές μισθών

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι δικαστικές ενώσεις εκφράζουν την αντίδρασή τους σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, ενώ κάνουν λόγο για δημιουργία δικαστών «δύο ταχυτήτων» από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για χορήγηση επιδομάτων σε όσους έχουν θέσεις ευθύνης.

«Οι δικαστικές Ενώσεις προσπαθήσαμε κατ’ επανάληψη να καταστήσουμε σαφές ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κατά το Σύνταγμα, δεν εξαντλείται σε βερμπαλιστικές δηλώσεις, αλλά συνιστά πλέγμα συγκεκριμένων θεσμικών εγγυήσεων για την άσκηση του δικαιοδοτικού έργου των δικαστικών λειτουργών, που αποτελεί λειτούργημα υψηλής ευθύνης» τονίζεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, επισημαίνεται πως περαιτέρω μείωση των αποδοχών των δικαστών θα οδηγήσει στην υποβάθμιση «των συνθηκών της ζωής και της εργασίας μας σε σημείο τέτοιο, που να διακυβεύεται άμεσα η δυνατότητα να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας».

Παράλληλα, οι δικαστικές ενώσεις υπενθυμίζουν τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν τις αντισυνταγματικές τις προηγούμενες περικοπές. «Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την εφαρμογή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που έχουν ήδη εκδοθεί και τις οποίες παραβιάζει πολλαπλώς με μεθόδους και τεχνάσματα, πλήττοντας ανεπίτρεπτα το κύρος της δικαστικής λειτουργίας, ισότιμης προς τις άλλες δύο, αλλά και αθετώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και τις κατά καιρούς δηλώσεις της για ανεπιφύλακτο σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και στις αποφάσεις της» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ενωση Διοικητικών Δικαστών, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και η Ενωση Μελών του Συμβουλίου του Κράτους.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ