Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Δικαστές: αυτοί είναι οι μισθοί

Διαψεύδουν οι πρόεδροι έξι δικαστικών ενώσεων ότι οι δικαστικοί λειτουργοί και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έχουν «μέσες μηνιαίες αποδοχές 6.270 ευρώ», όπως αναφέρθηκε σε ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου. Παράλληλα, οι δικαστικοί λειτουργοί εκφράζουν την ελπίδα ότι η διασπορά της πληροφορίας αυτής «δεν αποτελεί προϊόν εσκεμμένης παραπληροφόρησης με άγνωστους εμπνευστές, αλλά απλή διάδοση ανεπιβεβαίωτης και λανθασμένης πληροφορίας».

Την ίδια στιγμή, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν το μισθολογικό τους καθεστώς, οι πρόεδροι των Ενώσεων τονίζουν: «Η συντριπτική πλειονότητα των δικαστικών λειτουργών (οι οποίοι, σημειωτέον, ξεκινούν την καριέρα τους στην ηλικία των 30 ετών, δεν υπηρετούν κατά κανόνα στον τόπο κατοικίας τους και εργάζονται χωρίς ωράριο) κυμαίνεται σε πολύ χαμηλότερες μέσες αποδοχές, αφού ο νεοδιόριστος δικαστικός λειτουργός έχει καθαρές αποδοχές 1.800 ευρώ και ο πρωτόδικης των έξι ετών υπηρεσίας δεν ξεπερνάει τα 2.400 ευρώ. Αποκαθιστώντας την αλήθεια, εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε για την προέλευση και το κίνητρο του λάθους».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου, της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας Γιώργος Παπανικολάου, της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών Γιώργος Φαλτσέτος, της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Αγγελάρας και της Ενωσης Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννα Καραγιαννοπούλου.

Εν τω μεταξύ, με παρέμβασή της, η επταμελής μειονότητα της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος ζητεί από τον πρόεδρο Χαρ. Αθανασίου να μεταβεί αντιπροσωπία της Ενωσης στη Ρώμη, προκειμένου να ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία της Διεθνούς Ενωσης Δικαστών για «τη μείωση της προσωπικότητας και των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών».

Σε δήλωσή τους, τα μέλη εκφράζουν την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία τους για τη σκληρότητα και τη συχνότητα των οικονομικών μέτρων που επιβάλλονται σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και τον απαξιωτικό και ειρωνικό τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και τα μέλη της τρόικας προς τους Ελληνες πολιτικούς και κατ’ επέκταση προς τους πολίτες.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ