Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

«Διώξτε τον Γιώργο από το Χάρβαρντ»

«Απολύστε τον Γιώργο Α. Παπανδρέου από το Χάρβαρντ. Για την πλειοψηφία των Ελλήνων και των Ελληνοαμερικανών είναι καταζητούμενος. Είναι ένας άνθρωπος που θα πρέπει να διερευνηθεί για προδοσία. Είναι ακατάλληλος να διδάσκει». Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων η Βασιλική Αρονιάδου, Ελληνίδα καθηγήτρια στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF σε επιστολή-φωτιά, που διερμηνεύει τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, την οποία απέστειλε προς τον υπεύθυνο του Χάρβαρντ σχετικά με τα «μαθήματα» του πρώην πρωθυπουργού στο εν λόγω πανεπιστήμιο.

Η κυρία Αρονιάδου, η οποία είναι αναπληρώτρια (και) στο Τμήμα Ψυχιατρικής, τονίζει ότι ο κ. Παπανδρέου φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την πτώση της Ελλάδας και τις συνέπειες για τους Ελληνες, που κυμαίνονται από το να χάνουν τις δουλειές τους λόγω των λουκέτων των επιχειρήσεων μέχρι να καταλήγουν άστεγοι ή να αυτοκτονούν. Παράλληλα προσθέτει ότι η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού από το Χάρβαρντ αποτελεί ένα χαστούκι στο πρόσωπο για τον ελληνικό λαό.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της προς το Χάρβαρντ η κυρία Αρονιάδου αναφέρει:

Αγαπητέ κ. Trey Grayson,

διευθυντή του Ινστιτούτου Harvard School of Politics,

Από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου έχω πληροφορηθεί ότι οι υπότροφοι και η ομάδα Σπουδών του Προγράμματος έχουν οργανώσει μια σειρά από σεμινάρια / συζητήσεις, με τίτλο «Επανασχεδιασμός της Ευρώπης», όπου θα παρουσιαστεί και υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου (http://www.iop.harvard .edu / επανασχεδιασμό-europe-led-george-Παπανδρέου).

Παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, καθώς και για τους Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι με απελπισία και αγανάκτηση παρακολουθούν την Ελλάδα να πνίγεται και δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καταζητούμενος. Ενας άνθρωπος που θα πρέπει να διερευνηθεί για προδοσία, ένας άνθρωπος που, ηθελημένα ή αθέλητα (δυστυχώς, υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία για το πρώτο) φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την πτώση της Ελλάδας και για τις συνέπειες για τον ελληνικό λαό, που κυμαίνονται από το κλείσιμο των επιχειρήσεων, να χάνουν τις δουλειές τους, να καταλήγουν άστεγοι ή να αυτοκτονούν. Είναι ακατάλληλο για διάσημο ινστιτούτο σαν το δικό σας, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να καλέσετε τον Γιώργο Παπανδρέου να προσφέρει τις ιδέες του σχετικά με την «κρίση χρέους», «λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα», «η λιτότητα θα κάνει τις οικονομίες μας ανταγωνιστικές;» κ.λπ. Είναι αυτός αρμόδιος να μιλήσει για λιτότητα και τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα μιας χώρας; Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως «σοσιαλιστή», αμφιβάλλω ότι θα υποστηρίξει τα μέτρα λιτότητας ως μέσο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μιας χώρας. Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς αυτό που έσυρε την Ελλάδα στη λιτότητα. Βλέπετε την υποκρισία εδώ; Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία «επιτεύγματά» του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ένα κατάλληλο πρόσωπο «για να εμπνεύσει τους μαθητές να εξετάσουν τη σταδιοδρομία στην πολιτική και δημόσια υπηρεσία», η οποία είναι η αποστολή του Ινστιτούτου σας;

Καταλαβαίνετε ότι η πρόσκληση αυτού του ατόμου να καθοδηγήσει μια ομάδα μελέτης στο ίδρυμά σας (μια πρόσκληση που τιμά τον Γ. Παπανδρέου και δηλώνει ότι έχετε μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν και τις απόψεις του) είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο για τον ελληνικό λαό;

Παρακαλώ, μην επιτρέψετε αυτά τα σεμινάρια να συνεχιστούν. Ακυρώστε αυτά τα σεμινάρια με βάση το ότι θα λάβετε πολλές καταγγελίες από Ελληνες και το αναγνωρισμένου κύρους Ινστιτούτο σας δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να οργανώσει και να χρηματοδοτήσει προγράμματα υπό αμφισβήτηση.

Σας ευχαριστώ,

Βασιλική Aroniadou-Anderjaska, Ph.D.

Ερευνα Αναπληρώτρια καθηγήτρια

Τμήμα Ανατομίας, Φυσιολογίας και Γενετικής και Τμήμα Ψυχιατρικής

 

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ