Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Δωρεά 100.000.000€ σε άνεργους νέους!

Υστερα από την πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε νέα δωρεά-παρέμβασή του για μακροπρόθεσμη διάθεση επιπλέον 100.000.000 ευρώ, προκειμένου να μπει φρένο στην ανεργία και να ενισχυθεί η απασχόληση των νέων στη χώρα μας. Το ίδρυμα ανέλαβε τη σημαντική δέσμευση σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τη νέα γενιά, που «κατακεραυνώνεται» από την ανεργία, σε ποσοστό άνω του 60%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

«Η κατάσταση είναι δυσχερής. Οπως έχουν επισημάνει επανειλημμένως οι οικονομολόγοι της αγοράς εργασίας, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, η ανεργία σε νεαρή ηλικία συνεχίζει να επηρεάζει τους ανθρώπους καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Πρέπει να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση των νέων και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες τώρα, προτού χαθεί μία ή και περισσότερες γενιές» επεσήμανε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία.

Οπως διευκρινίζεται, το ίδρυμα γνωρίζει ότι η αλλαγή της τρέχουσας κατάστασης δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διάθεσης κεφαλαίων, αφού η δημιουργία νέων ευκαιριών απαιτεί καινοτομία και συνεργασία διάφορων τομέων, συμπεριλαμβανομένων του δημόσιου, του ιδιωτικού και του κοινωφελούς τομέα.

Προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα κεφάλαια που θα διαθέσει, το Ιδρυμα διοργανώνει συνέδριο στις αρχές του 2014 στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή οικονομολόγων, φορέων διαμόρφωσης πολιτικής, ιδρυμάτων, ΜΚΟ, κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών. Μέσω του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν, καταθέτοντας τη δική τους οπτική αλλά και τις προτάσεις τους σχετικά με πρωτοβουλίες και προγράμματα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Οι αξιόλογες προτάσεις που θα προκύψουν θα εφαρμοστούν αποτελεσματικά και άμεσα, σημειώνεται από το ίδρυμα.

Η νέα δωρεά-παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης, πριν από σχεδόν δύο χρόνια, από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για διάθεση 100.000.000 ευρώ (2012-2015) για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Χρυσάνθη Λαμπροπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ