Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Δωρεάν παιδεία σε λαθραίους!

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει τις πύλες των σχολών του (!) σε έξι νησιά

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου «οραματίζεται» δωρεάν παιδεία για… λαθρομετανάστες και εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει τις πύλες των σχολών του σε έξι νησιά, ώστε να υποδεχτεί φοιτητές από τη Συρία και άλλες περιοχές, με πρόσχημα τη… διεθνοποίηση του ιδρύματος. Σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου, μελετάται η δυνατότητα της κατ’ εξαίρεση εγγραφής φοιτητών – προσφύγων, εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, χωρίς εξετάσεις και με απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, σε πανεπιστημιακά τμήματα της Μυτιλήνης, της Σύρου, της Χίου, της Σάμου, της Ρόδου και της Λήμνου.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα απευθυνθεί, μάλιστα, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Συμβούλιο της Ευρώπης προκειμένου να επισημάνει τη σπουδαιότητα του θέματος, ενώ θα ενημερώσει επισήμως τα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. «Θέλουμε να τους εντάξουμε στην κοινωνία, ώστε, αν θέλουν, να παραμείνουν στη χώρα» είπε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανος Γκρίτζαλης, που πρότεινε μάλιστα να φιλοξενηθούν οι λαθρομετανάστες στις φοιτητικές εστίες και να σιτίζονται στις φοιτητικές λέσχες.

Επαφή με ΟΗΕ

«Το πανεπιστήμιο δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά, αφού το ίδρυμα μπορεί να έρθει σε επαφή με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, που χρηματοδοτεί ανάλογα προγράμματα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να βρεθούν χρήματα από κοινοτικούς πόρους για τη διαμονή των φοιτητών» υποστήριξε ο κ. Γκρίτζαλης, ενώ στο ερώτημα τι θα γίνει με τους λαθρομετανάστες που δεν θα έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικά σπουδών από πανεπιστήμια των χωρών τους ανέφερε ότι «πριν γίνουν δεκτοί οι φοιτητές, θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τις πρεσβείες, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ