Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

ΔΡΑΜΑ! 500 έως 600 € οι 2.000 νέες συντάξεις

Ξεπάγωσαν (επιτέλους) οι πρώτες, όμως το σοκ των δικαιούχων δεν έχει προηγούμενο

Ο υπολογισμός των περικοπών απέδειξε την τεράστια σφαγή! Ορισμένοι θα λαμβάνουν  για μήνες μόνο λίγες δεκάδες ευρώ, εξαιτίας του συμψηφισμού με τις προσωρινές!

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: Η εγκατάλειψη του εθνικού πολιτισμού

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►«Μόνο για τη δόση (!) το Eurogroup»

►Νέος τρόμος από τα σενάρια των σεισμολόγων

►Εμπαιγμός για 70.000 δανειολήπτες!

►Τουρκικά «κοράκια» δίπλα στη σεισμοπαθή Λέσβο!

►Απαίδευτοι με κόστος 25 δισ. €

►Τι κρύβει η σκληρή κόντρα Πειραιώς και Αργολίδος

►Καταγγελία για ρασοφόρο «σάτυρο» σε λεωφορείο

►Ελληνας «διάβασε» 1.003 γονιδιώματα μικροβίων!

Στα 500 – 600 € οι «φτωχές» νέες συντάξεις

Μεγάλο σοκ για τους 2.000 δικαιούχους, καθώς ορισμένοι θα λαμβάνουν για καιρό  λίγες δεκάδες ευρώ, λόγω συμψηφισμών!

Ρεπορτάζ
Αγγελική Μαρίνου

Διπλό σοκ περιμένει 2.000 νέους συνταξιούχους στις 30 Ιουνίου, καθώς ξεπαγώνουν επιτέλους οι οριστικές συντάξεις τους, τις οποίες περιμένουν πάνω από έναν χρόνο.
Το πρώτο σοκ έγκειται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου, οι συντάξεις τους στα χαρτιά των αποφάσεων απονομής κυμαίνονται μεταξύ 500 και 600 ευρώ, πολύ χαμηλότερα απ’ ό,τι προσδοκούσαν με βάση το παλαιό καθεστώς (λόγω των νέων ποσοστών αναπλήρωσης).
Το δεύτερο σοκ είναι ότι στο… χέρι θα λάβουν στις 30 Ιουνίου πολύ λιγότερα χρήματα, λόγω του συμψηφισμού τους με την προσωρινή, που έπαιρναν στο μεσοδιάστημα. Οσοι λοιπόν εισέπρατταν υψηλή προσωρινή σύνταξη (κυμαίνεται από 345 έως 768 ευρώ) θα δουν στους λογαριασμούς τους «ψίχουλα», έως ότου οι προσωρινές αποδοχές που έπαιρναν συμψηφιστούν με τις νέες.
Συνολικά, οι νέες αιτήσεις απονομής συντάξεων που έχουν συσσωρευτεί στον ΕΦΚΑ ξεπερνούν τις 60.000, ενώ εκκρεμούν άλλες περίπου 200.000 αιτήσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, που βρίσκονται σε αναμονή εδώ και δυο τρία χρόνια, πριν ψηφιστεί ο νόμος Κατρούγκαλου.

Εκκαθαρίσεις

Το υπουργείο Εργασίας πιέζεται να εκκαθαρίσει άμεσα το 10% των αιτήσεων (περίπου 6.000) που έχουν υποβληθεί από τις 13 Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης.

Καθώς πλησιάζει απειλητικά η προθεσμία που έχουν βάλει οι δανειστές για την απονομή όλων των εκκρεμών συντάξεων έως το τέλος του έτους, είναι προφανές ότι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ δεν μπορούν να πιάσουν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, κινδυνεύοντας να χάσουν μέρος του ποσού των 859.000.000 ευρώ.
Μάλιστα, μπροστά στον κίνδυνο να επιστραφούν τα χρήματα που δόθηκαν και δεν απορροφήθηκαν, το υπουργείο προχώρησε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών για μια άτυπη 12μηνη παράταση του προγράμματος επιδότησης των νέων συντάξεων με… δανεικά.

Το νέο «πρόγραμμα» θα ξεκινήσει στις 01/07/2017, θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018 και θα έχει έναν απαράβατο όρο: Να συνδράμουν και τα Ταμεία κατά 50%, με ιδίους πόρους, στο σχέδιο απονομής των εκκρεμών συντάξεων.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες συντάξεις που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς δικαιούχων στις 30 Ιουνίου αφορούν συνταξιούχους του ΙΚΑ και του Δημοσίου, χωρίς διαδοχική ασφάλιση.
Για όσους έχουν παράλληλη ασφάλιση ή ανήκαν σε Ταμεία που εισέπρατταν τους λεγόμενους «κοινωνικούς πόρους» ο χρόνος που απαιτείται για τον υπολογισμό της σύνταξής τους είναι πολύ περισσότερος.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ