Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Δραματική έκκληση Αβραμόπουλου για εθνική συνεννόηση με στόχο τη συμφωνία

Εκκληση υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων με στόχο μια έντιμη, δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, απευθύνει ο Επίτροπος Μετανάστευσης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Ως Ευρωπαίος και Έλληνας, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρώ καθήκον μου, αυτήν την ύστατη και κρίσιμη ώρα, να απευθύνω έκκληση να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για μια έντιμη, δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «τη στιγμή αυτή αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη».

Παράλληλα, αναφέρει ότι «η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη, μόνο όταν βρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.Και ο λαός της να βρει εκεί και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας». Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά ούτε και ανώδυνες αποφάσεις ενώ υπενθυμίζει ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο υποχρεώσεις αλλά και ευθύνη.

«Είναι ανάπτυξη και ευημερία. Είναι σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Είναι συμμετοχή σε μία γεωπολιτική ζώνη, προόδου, σταθερότητας και ασφάλειας», προσθέτει και κάνει λόγο για «ώρα των αποφάσεων».

«Οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος των ευθυνών μας και των περιστάσεων. Να αναλάβουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μαζί, το κόστος των δύσκολων αποφάσεων, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη ανασυγκρότησης της χώρας. Σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης. Μόνο έτσι μπορεί η Ελλάδα ενωμένη να πατήσει σε στέρεο έδαφος και πάλι, κοιτώντας και προχωρώντας μόνο μπροστά. Ενώπιον αυτών των ευθυνών και της εθνικής προσπάθειας, κανένας δεν περισσεύει», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος απευθύνει έκκληση «να μην χωριζόμαστε σε νικητές και ηττημένους. Διότι δεν θα υπάρχουν ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Από αυτήν την περιπέτεια, νικήτρια πρέπει να βγει μόνο η χώρα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ