Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

ΕΔΕ κατόπιν εορτής

Κατόπιν εορτής κινήθηκε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Με αφορμή υπόθεση που εμπίπτει στην αρμοδιότητά του και ύστερα από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» το περασμένο Σάββατο, αποφάσισε μόλις χθες να… εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Η καταγγελία της εφημερίδας μας αναφερόταν στη σύζυγο υπαλλήλου του συνδέσμου και μέλους των Επιτροπών Διαγωνισμών των εργοστασίων ανακύκλωσης Φυλής και Ανω Λιοσίων, η οποία φέρεται ότι συνεργάζεται επαγγελματικά με τον πρόεδρο εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο της παροχής υπηρεσιών λειτουργίας, συντήρησης και επισκευής του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης. Ο κ. Σγουρός διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τη διερεύνηση των καταγγελιών, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι θα ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία, προσκομίζοντας όλες τις καταγγελίες που έχουν αποσταλεί στον ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να εξεταστούν σε βάθος και να αποδειχθεί η αλήθεια των αναφερομένων σε αυτές.

Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ αποποιείται των ευθυνών της σημερινής διοίκησης, καθώς, όπως υποστηρίζει, το δημοσίευμα αναφέρεται σε γεγονότα παρελθόντων ετών, ωστόσο τα πρακτικά της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου της 25ης Ιανουαρίου του 2013 δεν τον επιβεβαιώνουν. Σύμφωνα με αυτά, συγκροτείται επιτροπή διαγωνισμού του έργου σχετικά με τη μονάδα επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων στη Φυλή, στην οποία συμμετέχει και ο συγκεκριμένος υπάλληλος. Την εν λόγων απόφαση υπογράφει, μεταξύ άλλων, και ο ίδιος ο κ. Σγουρός!

Με αφορμή εξάλλου την καταγγελία της «δημοκρατίας» για την ανακολουθία δύο αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου σχετικά με το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ), ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε χθες από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλο να διερευνήσει την υπόθεση.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική επιστολή του, «με δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία”, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ αρχικά είχε αποφασίσει, με την υπ’ αριθμό 253/2013 απόφασή της, τη διενέργεια νέου ανοικτού διαγωνισμού για τη λειτουργία του ΕΜΑΚ. Στη συνέχεια, και χωρίς να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση, προχώρησε στην άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης της αρχικής σύμβασης για ακόμη τρία χρόνια και χωρίς διαπραγμάτευση. Κατόπιν των ανωτέρω ανακόλουθων αποφάσεων, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να προβείτε στον απαραίτητο έλεγχο νομιμότητας της εν λόγω απόφασης».

Τέλος, ο κ. Σγουρός και τα μέλη της Εκτ. Επιτροπής του Συνδέσμου έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του πρωθυπουργού με αφορμή «τα τεράστια λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ