Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Εφορία: Online σύνδεση με 84 χώρες για καταθέσεις, μερίσματα

Σε online σύνδεση με 84 χώρες για καταθέσεις και μερίσματα εξωτερικού θα βρεθούν οι ελληνικές φορολογικές Αρχές εντός της επόμενης διετίας. Στο πλαίσιο της ένταξης της Ελλάδος στην πλατφόρμα αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών φορολογικού και τραπεζικού χαρακτήρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η Εφορία θα αρχίσει να λαμβάνει τον Σεπτέμβριο του 2017 τα πρώτα στοιχεία καταθέσεων και άλλων στοιχείων κινητής περιουσίας φορολογικών κατοίκων Ελλάδας που βρίσκονται σε 54 χώρες του εξωτερικού, ενώ έως το τέλος του 2018 θα ακολουθήσουν άλλες 30 χώρες. Μάλιστα δεν θα υπάρχουν κατώτατα όρια καταθέσεων ή εισοδήματος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ανταλλαγή των στοιχείων.

Οι ελληνικές φορολογικές Αρχές θα ενημερώνονται για καταθετικούς λογαριασμούς, λογαριασμούς θεματοφυλακής (μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια), αξία και υπόλοιπο λογαριασμού (τραπεζικός κ.ά.), ασφαλιστήρια συμβόλαια με αξία εξαγοράς ή ασφαλιστήρια συμβόλαια προσόδων, ακαθάριστα ποσά τόκων, μερισμάτων και λοιπών εισοδημάτων που προέκυψαν σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται στον Δηλωτέο Λογαριασμό και ακαθάριστα έσοδα από την πώληση ή εξαγορά χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στον Δηλωτέο Λογαριασμό κατά το έτος αναφοράς.

Ολες οι πληροφορίες που θα αποστέλλονται θα περιλαμβάνουν αναλυτικά στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης κ.ά.) προκειμένου να είναι άμεσα αξιοποιήσιμα για τις φορολογικές Αρχές. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία θα γίνεται διασταύρωση, ώστε να διαπιστωθεί αν ο φορολογούμενος έχει δηλώσει το σύνολο του εισοδήματός του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ