Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

«Εγγυητική» για τα χρέη της Fokas

Εγγυητική επιστολή από τις πιστώτριες τράπεζες της εταιρίας Fokas για τις υπέρογκες οφειλές της προς την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας ζητά το μοναστήρι, προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι το πολυκατάστημα.

Την περασμένη Παρασκευή δικαστικοί λειτουργοί έκαναν έξωση στη Fokas από το κτίριο όπου στεγάζεται στην οδό Τσιμισκή και το οποίο ανήκει στο μοναστήρι, καθώς η εταιρία εδώ κι έναν χρόνο δεν έχει καταβάλει ενοίκια ύψους 1.200.000 ευρώ.

«Το μοναστήρι ζητά εγγυητική επιστολή από τις πιστώτριες τράπεζες του πολυκαταστήματος Fokas για τη διευθέτηση της οικονομικής εκκρεμότητας που έχει η εταιρία προς αυτό» τονίζει ο νομικός σύμβουλος της μονής και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Ζέρβας.

Εξηγεί ότι «η εταιρία Fokas οφείλει στη μονή 1.200.000 ευρώ, έχει καταβάλει τα 370.000 ευρώ μόλις το Σάββατο και το πολυκατάστημα θα επαναλειτουργήσει με την ίδια εργοδοσία, εφόσον διευθετηθεί το πρόβλημα με το υπόλοιπο χρέος».

Ο κ. Ζέρβας αναφέρει επίσης ότι συνομίλησε με στέλεχος της διοίκησης της Fokas και του είπε ότι «η Μονή Αγίας Θεοδώρας δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση το κλείσιμο του πολυκαταστήματος ούτε και την έξοδο των εργαζομένων στον δρόμο».

Ο δικηγόρος αποκαλύπτει επίσης ότι για το κτίριο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Ελληνες και ξένους επενδυτές, ενώ σημειώνει ότι το πολυκατάστημα θα μπορέσει να λειτουργήσει υπό νέα εργοδοσία εάν γίνει σχετικός διαγωνισμός.

Ο κ. Ζέρβας προσθέτει ότι το μίσθωμα του πολυκαταστήματος ανερχόταν αρχικά στα 120.000 ευρώ ανά μήνα και λόγω της οικονομικής κρίσης μειώθηκε δύο φορές. Σήμερα η τιμή του ενοικίου διαμορφώνεται στο ποσό των 85.000 ευρώ ανά μήνα.

Την ίδια ώρα οι περίπου 150 εργαζόμενοι στο πολυκατάστημα δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από αυτό και σήμερα σκοπεύουν να απευθυνθούν στην Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Οι εργαζόμενοι της Fokas συναντήθηκαν επίσης με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ