Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Εκκληση ασθενών για τις μεγάλες ελλείψεις σε αίμα

Εκκληση για αίμα απευθύνει για ακόμη μία φορά στους πολίτες ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ), ο οποίος ταυτόχρονα καταγγέλλει τις δραματικές ελλείψεις στην αιμοδοσία του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», οι οποίες έχουν τραγικές συνέπειες στην υγεία τους. Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του ο σύλλογος καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε αίμα στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών, και καλεί τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύση άμεσα στο πρόβλημα.

Οπως επισημαίνει ο σύλλογος, που αριθμεί περίπου 750 μέλη, «παρά τη νομοθετημένη υποχρέωση της αιμοδοσίας του “Ελπίς” να τροφοδοτεί την αιμοδοσία του “Γεώργιος Γεννηματάς” με περίπου 500 μονάδες αίματος τον μήνα για τις ανάγκες των ασθενών με μεσογειακή αναιμία, αυτή ουδέποτε τηρήθηκε στο ακέραιο. Αντιθέτως, η αποστολή αίματος τόσο από το “Ελπίς” όσο και από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Αίματος έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το αποτέλεσμα είναι το σύνολο των θαλασσαιμικών ασθενών να υπομεταγγίζεται, ενώ οι καθημερινές αναβολές αγγίζουν έως και τις 19 μέρες».

Το αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με τον ΠΑΣΠΑΜΑ, να πέφτει ο αιματοκρίτης των ασθενών σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά της υγείας τους αλλά και περαιτέρω βλάβες στη συνολική, ήδη επιβαρυμένη, οργανική κατάστασή τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ