Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Έκκληση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών για το Νεπάλ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, η Xριστιανική διάσκεψη της Ασίας (CCA) και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Λουθηρανών, δήλωσαν πως οι εκκλησίες τους και οι ομάδες βοήθειας έχουν ξεκινήσει μια άμεση δράση μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση του Νεπάλ.

Ο τεράστιος σεισμός 7.9 μεγέθους της κλίμακος Ρίχτερ είναι η χειρότερη καταστροφή για περισσότερα από 80 χρόνια στην περιοχή των Ιμαλαϊων και αυτό προκάλεσε τη μεγαλύτερη χιονοστιβάδα στο ψηλότερο βουνό του κόσμου, το Everest.

Το ΠΣΕ και η CCA δήλωσαν ότι εκτιμούν πως χρειάζεται ταχεία ανταπόκριση από πολλές κυβερνήσεις και οργανώσεις για την παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις διάσωσης και αρωγής και ανθρωπιστικής βοήθειας.

“Καλούμε τις εκκλησίες και τους ειδικευμένους οργανισμούς στην οικουμενική οικογένεια να επεκτείνουν κάθε δυνατή υποστήριξη για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Νεπάλ και τις άλλες πληγείσες περιοχές στις γειτονικές χώρες”, δήλωσε το ΠΣΕ και η CCA.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το συνολικό μακροπρόθεσμο κόστος της ανοικοδόμησης στο Νεπάλ με τη χρήση κτιρίων κατάλληλων προδιαγραφών για περιοχές που είναι ευάλωτες σε σοβαρούς σεισμούς θα μπορούσε να υπερβει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο είναι περίπου το 20 % του ΑΕΠ του Νεπάλ»

Το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στο Νεπάλ είναι μόνο $ 1.000, και η μέση οικογένεια ζει σε συνθήκες φτώχειας.
πηγή:ekklisiaonline.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ