Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

«Εκκρεμούν οφειλές σας»

Με κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων απειλεί ο γκαφατζής γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης όσους δεν πλήρωσαν τη δόση για τον φόρο εισοδήματος και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τους τρομοκρατεί μάλιστα και με e-mails με τα οποία τους καλεί να εξοφλήσουν εντός 15 ημερών της οφειλή τους, διαφορετικά οι έφοροι θα προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης έχει βάλει στο στόχαστρο όσους δεν πλήρωσαν στις 30 Σεπτεμβρίου:

-Την πρώτη ή τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος

-Τη δεύτερη δόση του ΦΑΠ του 2011

-Τη δεύτερη δόση του ΦΑΠ του 2012

-Τη δόση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στο απειλητικό e-mail που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία» ο τρομερός Χάρης Θεοχάρης αναφέρει τα εξής:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την 30/09/2013, εκκρεμούν οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές».

Στην επόμενη παράγραφο έρχεται και το… τελεσίγραφο:

«Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.

Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη ΔΟΥ στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet Προσωποποιημένη Πληροφόρηση και στη συνέχεια Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης από την αρχική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση».

Ταλαιπωρία περιμένει όσους προσπαθήσουν να συμψηφίσουν τις οφειλές τους με τυχόν απαιτήσεις που έχουν από το Δημόσιο (π.χ. επιστροφή φόρου). Οπως αναφέρεται στην επιστολή, «εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου, θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια ΔΟΥ όλα τα σχετικά έγγραφα μέσα στην παραπάνω προθεσμία».

Και επειδή… λάθη γίνονται (!) ο κ. Θεοχάρης τονίζει στο e-mail: «Σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση».

Στο… «υστερόγραφο» της επιστολής έρχεται και η απειλή των κατασχέσεων: «Προσοχή: Για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής ΔΟΥ δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ