Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Εκλεισαν οι στρόφιγγες, τέλος τα αρδευτικά έργα

Το «Δεν πληρώνω» που εφαρμόζει συστηματικά σε διάφορους τομείς το Ελληνικό Δημόσιο κινδυνεύουν να… πληρώσουν, μεταξύ άλλων, οι αγρότες της Αρτας. Ετσι, στην περίοδο κατά την οποία η στήριξη της γεωργίας θεωρείται ζωτικής σημασίας για τον τόπο, χάνονται έργα πνοής για τον αγροτικό χώρο εξαιτίας της ασυνέπειας του κράτους.

Συγκεκριμένα, ορατός είναι ο κίνδυνος να διακοπούν οι εργασίες της δεύτερης φάσης των εγγειοβελτιωτικών έργων της Αρτας, τα οποία αναμένεται να αναβαθμίσουν την άρδευση στην περιοχή, εξαιτίας της καθυστέρησης εξόφλησης του αναδόχου για τμήματα που έχουν εκτελεστεί.

Σύμφωνα με την εταιρία, το οφειλόμενο από το κράτος ποσό για εργασίες που ήδη έχουν ολοκληρωθεί ανέρχεται περίπου στο 1.500.000 ευρώ και, στην περίπτωση που δεν καταβληθεί, όπως αναφέρει, θα αναγκαστεί να προβεί στη διακοπή της εργολαβίας. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες όχι μόνο για προσωρινή διακοπή των έργων, αλλά για διάλυση της εργολαβίας!

Το πρόβλημα που «καίει» τους αγρότες του κάμπου της Αρτας ανέδειξε με έγγραφό του προς το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο περιφερειάρχης Ηπείρου. Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης επισημαίνει την αξία των εγγειοβελτιωτικών έργων και ζητά την άμεση πληρωμή των οφειλών, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες. Αναλυτικά, το κείμενο έχει ως εξής: «Η υλοποίηση των εγγειοβελτιωτικών έργων πεδιάδας Αρτας αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, μιας και θα συμβάλει στην καλύτερη άρδευση και αξιοποίηση του κάμπου της Αρτας. Παρακαλούμε άμεσα για την εξόφληση των υποβληθέντων λογαριασμών, προκειμένου το εν λόγω έργο να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί σύντομα, έτσι ώστε να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και η τοπική οικονομία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ντόπιοι αγρότες έχουν εναποθέσει πολλές ελπίδες για ανάπτυξη της παραγωγής τους στα συγκεκριμένα έργα και, στην περίπτωση που αυτά δεν παραδοθούν, θα υποστούν σοβαρό πλήγμα. Μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη θα έχει συνέπειες στο σύνολο της τοπικής οικονομίας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αγροτικό τομέα.

Δημήτρης Κυριακόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ