Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Εκληση από Σαμαρά για όσους (αποδεδειγμένα) δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έδειξε χθες από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε δήλωση μνημονιακών φρονημάτων. Με τον Λουκά Παπαδήμο να παρακολουθεί αμήχανος και με το βλέμμα χαμηλωμένο λίγα μέτρα μακρύτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες: «Μπορεί να δεχτεί κανείς ότι η υπογραφή τριών αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και η ψήφος της Ελληνικής Βουλής δεν φτάνουν και απαιτείται μια προσωπική ενυπόγραφη δήλωση; Οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου δεσμεύουν νομικά τη χώρα! Οχι οι προσωπικές δηλώσεις. Προχωρήστε λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ, σε αυτό που συναποφασίσαμε» είπε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ο Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας μάλιστα με τη γλώσσα των αριθμών, ο κ. Σαμαράς κατέδειξε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την ίδια πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, καθώς αυτή απέτυχε παταγωδώς. Το έκανε μάλιστα ξεκάθαρο λέγοντας στον κ. Παπαδήμο ότι «σας στηρίζουμε, αλλά δεν θα ψηφίσουμε αυτά με τα οποία διαφωνούμε».

Ο κ. Σαμαράς έκανε εκτενή και ειδική αναφορά και στο θέμα του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντάς το σοβαρό κοινωνικό θέμα. Απηύθυνε μάλιστα παράκληση στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει την ανθρώπινη διάσταση να μην κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα. «Προσοχή: όχι γι’ αυτούς που δεν θέλουν, αλλά για αυτούς που αποδεδειγμένα δεν μπορούν. Αν η περίπτωση είναι “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”, πρέπει να δείξουμε κατανόηση. Φοβάμαι την πυροδότηση εκρήξεων» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενέμεινε στην ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών. Απευθυνόμενος μάλιστα στον ίδιο τον Λουκά Παπαδήμο, του είπε ότι όποιος αποπειραθεί να παρατείνει τη θητεία της κυβέρνησης δεν θα το κάνει για να τη στηρίξει, αλλά για να την υπονομεύσει. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «ειδικού σκοπού» και περιορισμένης διάρκειας για την κυβέρνηση και δήλωσε ότι μετά τους επικίνδυνους χειρισμούς Παπανδρέου σε σχέση με το δημοψήφισμα κατέστη προϊόν ανάγκης, για να ανορθωθεί η αξιοπιστία της χώρας, να διασφαλιστεί η ομαλότητα στο εσωτερικό και να αποφευχθεί η έξοδος από το ευρώ.

Σε μια άτυπη ανάγνωση των δικών του προγραμματικών δηλώσεων ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι θα στηρίξει:

– Την απελευθέρωση των ταξί, αλλά με απαράβατο όρο τα πληθυσμιακά κριτήρια.

– Την ύπαρξη ενιαίου Ταμείου για τις ιατρικές υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αλλά όχι να είναι ανεξάρτητες οι αμοιβές του γιατρού από τους ασθενείς που εξετάζει, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την παραοικονομία.

– Τη μείωση του φαρμακευτικού κόστους, αλλά όχι στον θάνατο του μικρομεσαίου φαρμακοποιού στον οποίο οδηγεί ο τρόπος εφαρμογής της απελευθέρωσης του ωραρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ