Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

ΕΚΠΟΙΖΩ: Μπαράζ αυθαιρεσιών εις βάρος των πολιτών

Μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα συμβολαίων νοσοκομειακής περίθαλψης, όπως και υπέρογκες χρεώσεις που επιβάλλουν εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κατέγραψε, μεταξύ άλλων, η Ενωση Καταναλωτών – Η Ποιότητα της Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

«Το εξάμηνο από τον Ιούλιο έως τις 10 Δεκέμβριου 2012, η ΕΚΠΟΙΖΩ Αθήνας κατέγραψε 425 καταγγελίες μέσω του τηλεφωνικού κέντρου και των σχετικών ιστοσελίδων της» δήλωσε η γενική διευθύντρια της καταναλωτικής οργάνωσης Παναγιώτα Καλαποθαράκου, εκ των οποίων το 66% αφορά θέματα ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ το 34% προβλήματα παροχής υπηρεσιών στις τηλεπικοινωνίες.

Οσο για τα προβλήματα που αντιμετώπιζουν οι καταναλωτές με τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, αφορούν κυρίως αυθαίρετες και ανεξέλεγκτες αυξήσεις των ασφάλιστρων στα συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης (60%), άρνηση καταβολής αποζημίωσης (12%), καταχρηστική και παράνομη ακύρωση συμβολαίων (11%) κ.λπ.

«Οι ασφαλισμένοι βλέπουν τα ασφάλιστρα να αυξάνονται σημαντικά ετησίως, συχνά σε διψήφια νούμερα, και ιδιαίτερα σε ηλικίες που τόσο η εξαγορά των ασφαλιστηρίων συμβολαίων όσο και η μεταφορά τους σε οικονομικότερο πρόγραμμα είναι ασύμφορη» υπογράμμισε η κυρία Καλαποθαράκου.

Μικρότερος αλλά αξιοσημείωτος είναι ο όγκος των καταγγελιών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας, αποτελώντας το 34% του συνόλου των καταγεγραμμένων παραπόνων.

Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν καταχρηστικές/υπέρογκες χρεώσεις (40%), πλημμελή παροχή υπηρεσιών (28%), ελλιπή προσυμβατική ενημέρωση (22%) κ.λπ.

Ειδικότερα, στην κατηγορία των καταχρηστικών χρεώσεων την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι χρεώσεις για το mobile internet.

Η εν λόγω έρευνα από την ΕΚΠΟΙΖΩ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Νομική Υποστήριξη Καταναλωτών σχετικά με Τηλεπικοινωνίες και Ιδιωτική Ασφάλιση» με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ