Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Εκτός ο Γ. Συμπιλίδης με γενναία απόφαση Σαμαρά

Μπορεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να δήλωνε το 1993 ότι παραιτήθηκε και πήγε σε εκλογές από φιλοτιμία και ευθιξία χωρίς να έχει χάσει τη δεδηλωμένη, αλλά η αναβίωση μιας ιστορίας 20 χρόνων είχε δημιουργήσει εσωστρέφεια και γκρίνια σε οπαδούς της Ν.Δ. Κυρίως σε αυτούς που το 1993, από τη μια νύχτα στην άλλη, είδαν τη ζωή τους να αλλάζει, μια και ο ρεβανσισμός της κυβέρνησης Παπανδρέου που ακολούθησε ήταν κάτι το ασύλληπτο.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης ήταν ο υποψήφιος ως χθες βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Συμπιλίδης. Ο άνθρωπος που ήταν το «151» της τότε Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Η αποχώρηση του «άγνωστου» τότε βουλευτή είχε οδηγήσει σε εκλογές.

Μάλιστα τα τηλέφωνα στα κεντρικά της Ν.Δ. είχαν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες. Αποτέλεσμα ήταν τελικά να κλείσει μια πληγή που μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα, με την απόφαση να μην είναι υποψήφιος ο κ. Συμπιλίδης με τη Ν.Δ. στο Κιλκίς.

Ο προβληματισμός βέβαια στη Συγγρού, από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε η πρόθεση του τέως βουλευτή να είναι υποψήφιος, υπήρχε. Γι’ αυτό και όταν ακουγόταν το όνομά του για τις λίστες ουδείς το επιβεβαίωνε ή το διέψευδε. Εκείνος φρόντιζε να κάνει πάντως την παρουσία του αισθητή σε διάφορες εκδηλώσεις της Ν.Δ., χωρίς όμως να προκαλεί η παρουσία του τόσες αντιδράσεις όσες η ανακοίνωση του ονόματός του ως υποψηφίου.

Από την επομένη, πρώτο το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, που είδε την υποψηφιότητα ως μια ευκαιρία να δημοκοπήσει πάνω στο θυμικό του νεοδημοκράτη ψηφοφόρου, άρχισε να τη βλέπει ως ευκαιρία για να μπει στη Βουλή. Δηλώσεις όπως της κυρίας Βόζεμπεγκ διατήρησαν το θέμα στην επικαιρότητα. Ως αποτέλεσμα, ο κ. Συμπιλίδης ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υποψηφιότητά του και με δήλωσή του τονίζει ότι παραμένει στο πλευρό του προέδρου της Ν.Δ. Α. Σαμαρά.

Οπως δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ στο Κιλκίς, μπροστά στη δύσκολη μάχη της 6ης Μαΐου όλα τα προσωπικά παραμερίζονται.

«Σημασία έχει μόνον η νίκη της παράταξης, που μας χρειάζεται όλους. Πολύ περισσότερο που δίνουμε τη μάχη για το μέλλον. Το παρελθόν δεν μπορεί πια να μας χωρίζει… Πρόθεσή μου είναι να προσθέσω, όχι να αφαιρέσω. Αλλωστε και στο παρελθόν προσπάθειες σπίλωσής μου έπεσαν στο κενό και με δικαστικές αποφάσεις» αναφέρει ο κ. Συμπιλίδης.

Στη συνέχεια δηλώνει τη στήριξή του στον κ. Σαμαρά και στην προσπάθειά του τονίζοντας: «Ομως, για να μπει ένα οριστικό τέλος σε όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται, παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου στο Κιλκίς παραμένοντας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά».

Επειτα από αυτά ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε δήλωση και μετά την κίνηση του κ. Συμπιλίδη τόνισε: «Τιμώ την κίνηση του Γιώργου Συμπιλίδη, που δείχνει πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητας για τη νίκη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα».

Νίκος Ελευθερόγλου


«Οι εκλογές είναι η αρχή για να ξανακερδίσουμε το μέλλον της πατρίδας»

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αν έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας έστειλε από την Ηπειρο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας σε Γιάννενα και Αρτα χθες τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι εκλογές αυτές είναι η αρχή για να ξανακερδίσουμε το μέλλον. Με ανάπτυξη, με δικαιοσύνη και με ασφάλεια για τον κάθε πολίτη. Χρησιμοποιώντας τους πιο άξιους Ελληνες».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος σήμερα θα μιλήσει και στο κλειστό Γυμναστήριο της Θήβας (20.00), ανακοίνωσε το πρόγραμμα των επόμενων περιοδειών του και ώσπου να φτάσουμε στο φίνις των εκλογών έχει βάλει μία περιοδεία ανά ημέρα.

Συγκεκριμένα την Κυριακή ο κ. Σαμαράς θα ανακοινώσει στο Ζάππειο το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την οικονομία, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο στο Μαρούσι (20.00).

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί στο Ζάππειο θα ανακοινώσει το υπόλοιπο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί να κάνει τις παρακάτω ομιλίες:

-Πέμπτη 26/4/2012: Σπάρτη, Παρασκευή 27/4/2012: Σέρρες, Σάββατο 28/4/2012: Λάρισα.

-Κυριακή 29/4/2012: Ηράκλειο, Δευτέρα 30/4/2012: Πάτρα, Τετάρτη 2/5/2012: Θεσσαλονίκη, -Πέμπτη 3/5/2012: Αθήνα. Στο πρόγραμμα υπάρχουν και άλλες δράσεις, κυρίως θεματικές, σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ δεν αποκλείεται να κλειστούν και άλλα ταξίδια-αστραπή.

Ο κ. Σαμαράς χθες στα Γιάννενα επισκέφθηκε και τη Σχολή Γαλακτοκομίας όπου τόνισε: «Αυτό είναι το μήνυμα ελπίδας, που ήρθαμε να δώσουμε σήμερα στην Ηπειρο. Για παράδειγμα, εδώ είναι μια Σχολή Γαλακτοκομίας, 100 ετών, που δείχνει τον πλούτο της χώρας, που μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε όπως πρέπει. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά απαντώντας στον κ. Σαμαρά ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων:

«Η διγλωσσία της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του προέδρου της τους καθιστά υπόλογους απέναντι στους κτηνοτρόφους και συνολικά στον αγροτικό τομέα, ενώ το όψιμο προεκλογικό ενδιαφέρον τους δεν πείθει πλέον κανέναν».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε όσα δήλωσε η κυρία Γεννηματά, τόνισε:

«Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι.

Αυτό και μόνον έχουν να πουν οι αγρότες μας προς το ΠΑΣΟΚ.

Ας μην ενοχλείται, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος και ας μην επαναστατεί η κυρία Γεννηματά μπροστά στο ενδιαφέρον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τoν αγροτικό κόσμο.

Οι δεσμεύσεις μας, τόσο για τον εξορθολογισμό αγροτικών θεσμών όσο και για την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης (περίπου 60.000.000 ευρώ) του κτηνοτροφικού τομέα, ισχύουν στο ακέραιο».

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ