Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Εκτός ψηφοδελτίων Ν.Δ. όσοι επιμένουν για τα αναδρομικά!

«Εάν θέλετε να είστε υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία, παραιτηθείτε εδώ και τώρα από τις απαιτήσεις σας για αναδρομικά». Αυτό το ξεκάθαρο και σαφές τελεσίγραφο έστειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς σε όσα στελέχη του κόμματος, σε μια εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται, είχαν την απαίτηση να διεκδικούν ακόμη χιλιάδες ευρώ αναδρομικά. Η κίνηση του κ. Σαμαρά, που έδειξε ότι διαθέτει ανακλαστικά και αφουγκράζεται την οργή της κοινωνίας κατά του πολιτικού συστήματος, εντάσσεται στην έμπρακτη απόδειξη της στρατηγικής της Ν.Δ., η οποία επικεντρώνεται στο ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Παράλληλα, πετάει και το μπαλάκι στην άλλη πλευρά, στο ΠΑΣΟΚ και στην όποια ηγεσία του, να πράξει το ίδιο. Εως χτες βέβαια το ΠΑΣΟΚ κώφευε και κάλυπτε τα στελέχη του που έχουν καταθέσει αγωγές για να εισπράξουν δεκάδες χλιάδες ευρώ αναδρομικά.

Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, «με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, κανένας δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών. Είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για καθέναν που θέλει να συμπεριληφθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς της Ν.Δ.».

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των ονομάτων που είχαν αναφερθεί ως αιτούντες αναδρομικών ήταν οι κ. Π. Αδρακτάς, Δ. Γαλαμάτης, Ε. Ζαγορίτης, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Π. Μελάς, Στ. Κελέτσης, Αδάμ Ρεγκούζας, Απ. Σταύρου, Ιορδ. Τζαμτζής, Δ. Σαμπαζιώτης, Η. Καλλιώρας, Αν. Καραμάριος, Θ. Λεονταρίδης, Γ. Σαλαγκούδης, Παν. Σκανδαλάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Νικ. Τσιαρτσώνης κ.ά.

Οπως τόνιζαν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, η απόφαση αυτή είναι αμετάκλητη, δεν πρόκειται να υπάρξουν εξαιρέσεις και ισχύει και για τους πρώην και για τους νυν βουλευτές του κόμματος.

Να σημειώσουμε ότι, όταν αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των πολιτικών, κάποιοι από αυτούς δήλωσαν ότι παραιτούνται των αξιώσεών τους ή προσφέρουν τα αναδρομικά στο Ταμείο Καταπολέμησης του Δημόσιου Χρέους. Κάτι τέτοιο βέβαια έχει ηθική και όχι ουσιαστική σημασία, μια και κανείς δεν αποκλείει, όταν τα φώτα δημοσιότητας απομακρυνθούν από το ζήτημα, να επανέλθουν διεκδικώντας τα εκ των υστέρων.

Για να λυθεί οριστικά το θέμα, είναι απαραίτητο στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος να καταργηθεί το Ζ΄ Ψήφισμα που εξομοιώνει τους μισθούς των βουλευτών με αυτόν του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ