3|04|2020

Εκβίαση για λογαριασμό του Βορίδη «ανακάλυψε» ο Μιωνής!

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Καταρρέει η αξιοπιστία του μάρτυρα της Προανακριτικής, ο οποίος μετά αποφάσισε να στραφεί κατά του Παπαγγελόπουλου!Εξωφρενικά ψευδείς καταγγελίες για εκβίαση και λειτουργία δήθεν εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε μέσω της «δημοκρατίας» για λογαριασμό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη, έχει κάνει ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνής, αλλά οι ισχυρισμοί του έχουν ήδη απορριφθεί πανηγυρικά από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές του Κράτους του Ισραήλ.

Η κατάθεση σχετικής αγωγής και μήνυσης του κ. Μιωνή σε βάρος της «δημοκρατίας» έγινε τον Απρίλιο του 2019 εν κρυπτώ, χωρίς να γίνει επίδοση εγγράφων στην εναγόμενη εφημερίδα μας. Ο ενάγων προέβη σε δηλώσεις μόνον σε μία ιστοσελίδα, στην εβραϊκή γλώσσα, που δημοσίευσε πως «μία ελληνική εφημερίδα διενεργεί αντισημιτική εκστρατεία εναντίον του για λογαριασμό του νεοναζιστή πολιτικού Μάκη Βορίδη». Η ίδια ιστοσελίδα υπογραμμίζει ότι «σύμφωνα με τον Μιωνή, το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα διακατέχεται από αντισημιτισμό και, ως εκ τούτου, αποφάσισε να καταθέσει την αγωγή του στο Ισραήλ από φόβο ότι θα έχανε, αν η δίκη διεξαγόταν στην Ελλάδα».

Ο προσβλητικός ισχυρισμός περί αντισημιτισμού της ελληνικής Δικαιοσύνης, που ασφαλώς θα πρέπει να προκαλέσει την αυτεπάγγελτη αντίδρασή της, αποτελεί συνέχεια άλλου παρόμοιου επιχειρήματος της πλευράς του κ. Μιωνή σε βρετανικό δικαστήριο. Σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα του κ. Μιωνή, η αιφνιδιαστική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία συγγενών του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2016, έγινε με τρόπο παρόμοιο με των ναζί στην Κατοχή, ενώ κίνητρο των εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών ήταν η δράση του ίδιου του κ. Μιωνή κατά του αντισημιτισμού. 

Αν και ασφαλώς δεν χρειάζεται η επίκληση κανενός τρίτου προς υπεράσπιση της Δικαιοσύνης και της ΕΛ.ΑΣ., υπενθυμίζεται πως η «δημοκρατία» αποκάλυψε, στο χθεσινό φύλλο της, επίσημο έγγραφο του Κράτους του Ισραήλ, στο οποίο τονίζεται ότι οι δικαστικές εξουσίες και στις δύο χώρες είναι ανεξάρτητες. Επίσης, είναι γνωστή η στενή συνεργασία των αστυνομιών Ελλάδας και Ισραήλ, ιδίως για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές του Ισραήλ απέρριψαν τον Ιούλιο του 2019 την αγωγή και τη μήνυση, οπότε ο κ. Μιωνής άλλαξε τακτική και προτίμησε να «αντικαταστήσει» τον κ. Βορίδη με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαγγελόπουλο και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα καταθέσει εναντίον του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αύριο.

Κωμικοτραγικά

Τα παρακάτω αποσπάσματα της αγωγής του κ. Μιωνή είναι ενδεικτικά των αβάσιμων ως κωμικοτραγικών ισχυρισμών του:

1«Ολα αυτά, ενόσω η Ελλάδα βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική κρίση, ο αντισημιτισμός αναβράζει και είναι εντονότερος σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Ουσιαστικά, αυτό σήμαινε τη δημιουργία δυσφήμησης παρόμοιας με τα Πρωτόκολλα των Πρεσβυτέρων της Σιών, του Εβραίου Ζαΐς και του Ντρέιφους, με σκοπό να στρέψουν την οργή των μαζών στην Ελλάδα για τη σοβαρή οικονομική κρίση εναντίον του “Εβραίου” που εξαπάτησε τις ελληνικές Αρχές». Στην πραγματικότητα, οι μάζες μάλλον δεν είχαν διάθεση να ασχοληθούν με τον κ. Μιωνή και σίγουρα κανείς δεν κατηγόρησε ποτέ το Ισραήλ ή Ελληνες πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος για την οικονομική κρίση!

2 «Ο κ. Βορίδης είναι πολιτικός και δικηγόρος, συνάδελφος και στενός φίλος των εναγομένων. Ο κ. Βορίδης βοηθούσε και συμβούλευε τους εναγομένους στην προώθηση του σχεδίου τους με σκοπό να εμποδίσουν τον ενάγοντα να δημοσιεύσει τις αντισημιτικές απόψεις του κ. Βορίδη και τις σχέσεις του με τις νεοναζιστικές οργανώσεις και με σκοπό να συκοφαντήσουν τον ενάγοντα». Αρκεί ωστόσο να ανατρέξει κανείς στα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» για να διαπιστώσει ότι η συντριπτική πλειονότητά τους είναι κατά του κ. Βορίδη εδώ και πολλά χρόνια.

3 «Οι βαθιές ρίζες του αντισημιτισμού στην Ελλάδα, μεταξύ ορισμένων μελών του ελληνικού δικαστικού συστήματος, αποτελούν έναν από τους λόγους που προκαλεί ανησυχία στον ενάγοντα ότι δεν θα λάβει οποιαδήποτε αρωγή, εάν η δίκη διεξαχθεί στην Ελλάδα». Τον λόγο έχει πια η ελληνική Δικαιοσύνη για τις εις βάρος της συκοφαντίες.

4 «Η ταυτοποίηση του κ. Μιωνή με τον ισραηλινό στρατό τον τοποθέτησε στη θέση του εχθρού της ακροαριστεράς και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Από εκείνη τη στιγμή ο ενάγων στοχοποιήθηκε από την ακροδεξιά και από τους εναγομένους και οι πρόσθετες ενέργειές του αποτέλεσαν τη βάση για την επακόλουθη δίωξή του». Προφανέστατα, ο κ. Μιωνής, σκοπίμως, ξεχνά ότι η «δημοκρατία» είναι η εφημερίδα που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη υποστηρίζει την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ. Επίσης, ίσως είναι ο μόνος στην Ελλάδα που ταυτίζει τον εαυτό με τον ισραηλινό στρατό, όπου υπηρέτησε σύντομη θητεία μετά την πολιτογράφησή του.

5 «Στην προσπάθεια να αποφύγει την άσκηση δικαστικών διαδικασιών, ο ενάγων, για μια άλλη φορά, ήρθε σε επαφή με τους εναγομένους. Ετσι, τον μήνα Μάρτιο 2018 διεξήχθη διαδικασία διευθέτησης μεταξύ των μερών για την επίλυση όλων των διαφορών μεταξύ τους». Το συγκεκριμένο απόσπασμα της αγωγής του κ. Μιωνή είναι, τουλάχιστον, εκπληκτικό και αποκαλύπτει τα ψεύδη του περί «εκβιασμών». Είναι δυνατόν να «εκβιάζεται» επί σειρά ετών, αλλά να έρχεται αυτοβούλως σε επαφή με τους δήθεν «εκβιαστές» του για να αποφύγει να τους στείλει στα δικαστήρια και να εισέρχεται σε διαδικασία διευθέτησης μαζί τους; Πραγματικά εκπληκτικό!

Ο Κυριάκος οφείλει να πάρει θέση για τον υπουργό του!

Οι «καταγγελίες» του Σ. Μιωνή κατά του Μ. Βορίδη, αν και ανυπόστατες και ήδη απορριφθείσες από τις δικαστικές Αρχές του Ισραήλ, δημιουργούν πολιτικό και προσωπικό θέμα και για τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Πρώτον, επειδή, αν ο κ. Βορίδης είναι «εκβιαστής», θα ήταν αδιανόητο (;) να αποτελεί μέλος της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά το 2014 και του κ. Μητσοτάκη το 2019-20 και να κατέχει κορυφαίες κομματικές θέσεις επί σειρά ετών. Ή ο κ. Μιωνής λέει αλήθεια ή ο νυν και ο πρώην πρωθυπουργός που έχουν δείξει εμπιστοσύνη στον κ. Βορίδη.

Δεύτερον, επειδή ο κ. Μιωνής έχει καταθέσει στην Επιτροπή της Βουλής για τη «λίστα Λαγκάρντ» πως είχε συναντήσει τον κ. Σαμαρά στο παρελθόν, ενώ συνδέονται και με το γεγονός ότι ο περίφημος Στ. Παπασταύρου ήταν και παραμένει «δεξί χέρι» αμφότερων. Υπάρχει (πολυετές) παρασκήνιο που φοβάται ο κ. Σαμαράς;

Τρίτον, επειδή ο κ. Παπασταύρου και άτομα του περιβάλλοντος του κ. Μιωνή (η «δ» δεν έχει γνώση ότι το πράττει ο ίδιος και δεν τον μέμφεται) διαδίδουν ότι «βρίσκονται κοντά» στον σημερινό πρωθυπουργό και ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της χώρας. Αραγε θα φέρουν επενδύσεις επί μίας κυβέρνησης με μέλη «εκβιαστές»;

Πάντως αυτό που θα έχει ενδιαφέρον θα είναι η θέση που θα πάρει ο κ. Μητσοτάκης, εμφανώς ή αφανώς, επί όλων αυτών. Για τον κ. Σαμαρά δεν φαίνεται να υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν είναι μέλος της παρέας του κ. Παπασταύρου. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι είναι και ο αρχηγός της παρέας και με τη μαρτυρία Μιωνή παίζει τα ρέστα του…

Τουλουπάκη: Μόνο με άδεια από τις ΗΠΑ μπορώ να σας δώσω τα έγγραφα του FBI

«Θα τα πάρετε μόνο με άδεια από το… FBI (!)» είναι η απάντηση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στο νέο αίτημα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής να της διαβιβάσει απόρρητα έγγραφα των Αμερικανών που υπάρχουν στη δικογραφία για τη Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός «έριξε πόρτα» στην επιτροπή, επικαλούμενη ρήτρα του FBI κατά την οποία τα επίμαχα έγγραφα δεν μπορούν να διαβιβαστούν χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια των Αμερικανών.

Συγκεκριμένα, η κυρία Τουλουπάκη στην απάντησή της προς τους βουλευτές φέρεται ότι επισημαίνει πως κατά το FBI «οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο είναι για σκοπούς πληροφοριακούς και καθοδηγητικούς, και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία». Σημειώνει μάλιστα πως, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, «δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιαδήποτε υπηρεσία του κράτους σας ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, χωρίς την προηγούμενη άδεια των κεντρικών γραφείων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εισαγγελέας χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη την αποστολή των συγκεκριμένων εγγράφων χωρίς την άδεια του FBI και επισημαίνει ότι, αν ικανοποιηθεί το επίμαχο αίτημα της επιτροπής, τότε είναι σχεδόν βέβαιη η αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή αναζήτηση ευθυνών από τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο. Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απάντησή της υπενθυμίζει σύμβαση με τις ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή που υπεγράφη το 2009, στην οποία περιέχονται περιορισμοί στην παροχή αποδεικτικών στοιχείων χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των Αμερικανών.

Η Προανακριτική είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία να επαναδιατυπώσει το αίτημα προς την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για αποστολή εγγράφων που αφορούν την υπόθεση, διότι η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. επέμεναν ότι στο στικάκι που διαβίβασε η κυρία Τουλουπάκη έχει «παραλείψει», όπως κατήγγειλαν, να συμπεριλάβει τα έγγραφα του FBI.

Τα μέλη της Προανακριτικής, πάντως, έχουν στείλει σχετικό ερώτημα και προς τον Αρειο Πάγο, ζητώντας να ανάψει το «πράσινο φως» για την πρόσβαση στα συγκεκριμένα έγγραφα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκαλύψεις που σοκάρουν! «Έκρυβαν» τον (φονικό) ιό για πέντε χρόνια

Δεν έχουν τελειωμό οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για το τι πραγματικά συνέβη με τη «γέννηση» του νέου κορονοϊού -αποκαλύψεις που ενδεχομένως οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι...

Η ΕΚΟ στηρίζει τους πολίτες και τη δράση «Μένουμε Σπίτι»

Η ΕΚΟ ανταποκρινόμενη στις απαιτητικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και με πρωταρχική της μέριμνα να βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους πολίτες,...

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας – Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε

«Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, υπογραμμίζοντας πως «πήραμε αυστηρά, πρωτοφανή μέτρα σε...

Έκκληση-σοκ από διευθυντή νοσοκομείου! «Οι γιατροί σε λίγο θα διασπείρουν τον ιό»

Συγκλονίζει η ανάρτηση στο facebook του διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Αθανασίου Κιτσάκου σχετικά με τον κορονοϊό και τη διαχείρισή...

Ανησυχία και ερωτήματα για τους θανάτους σαραντάρηδων

Τι πήγε... στραβά και «έσβησαν» τρεις νέοι άνθρωποι - Δεν ρίχνουν φως με νεκροτομή στην περίπτωση του Andreas HilbollΝέα διάσταση στην αγωνία και στον...

«Κόκκινο πανί» ο Γιάννης Βρούτσης μετά τη νεοφιλελεύθερη «βόμβα»

Κίνδυνος να μην πληρωθούν όσοι μπουν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης για το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου«Κόκκινο πανί» μοιάζει να αποτελεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης...

Το Ίδρυμα «Ροκφέλερ» «προέβλεψε» την πανδημία

Πριν από 10 χρόνια συνέταξε μελέτη!Τον Μάιο του 2010 συντάχθηκε μια μελέτη από το Ιδρυμα «Ροκφέλερ» με τον τίτλο «Σενάρια για το Μέλλον της...

Το φάρμακο που νίκησε τον κορονοϊό

Δοκιμάζεται τώρα στις ΗΠΑ δραστική ουσία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα που θεράπευσε 19 στους 20 ασθενείς στην ΚίναΕπιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένα φάρμακο αρθρίτιδας που...

Ζητούν παράταση και στα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Προτάσεις των φορέων του κλάδου να υπάρξει επιμήκυνση για διάστημα αντίστοιχο των περιοριστικών μέτρωνΤην παράταση ισχύος των ασφαλιστήριων συμβολαίων ζητούν οι εκπρόσωποι του κλάδου,...

Έγκυρες Πηγές: Πώς προέκυψε η «βόμβα» στα χωριά των μουσουλμάνων

Δεν μας προκάλεσε έκπληξη η εξάπλωση της πανδημίας στα μειονοτικά χωριά της Θράκης Οι φερόμενοι ως ηγέτες της μειονότητας εδώ και καιρό ενθάρρυναν τον...

Μέγα ατόπημα του Πέτσα που ξέχασε τον ρόλο του κράτους: «Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα»!

Οτι δεν «υπάρχουν λεφτόδεντρα» επέλεξε να πει απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό ο Στέλιος Πέτσας...... απαντώντας στα μείζονα ζητήματα για τα εργασιακά που άνοιξε η...

Η ανάλγητη στάση της Γερμανίας οδηγεί την Ε.Ε. στη διάλυση

Έκρηξη Κόντε μετά το βέτο της Μέρκελ στην έκδοση ευρωομολόγου. Κυριάκος: Ανάγκη να ληφθούν γενναίες αποφάσειςΣε διάλυση δείχνει να οδηγείται η Ευρωπαϊκή Ενωση εξαιτίας...

«Μοιράζουν» εκατομμύρια στα κόμματα σε καιρό πανδημίας!

Συνεργάτες του Τ. Θεοδωρικάκου είχαν, μάλιστα, την αλαζονεία να επιπλήξουν το newsbreak.gr, που ανέδειξε το θέμα!Η Θέση μας: Να μετατεθεί η ΑνάστασηΔεν έχουν τον Θεό...

Η εκκλησία ξύπνησε και ζητεί λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών

Κεκλεισμένων των θυρών να τελούνται λειτουργίες και ακολουθίες σε όλους τους ιερούς ναούς...... και τα μοναστήρια ζητεί με επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας...

Μπαράζ προκλήσεων (πάλι) στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι συνεχίζουν αδιάκοπα τις παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου, ενώ χθες F-16 πέταξαν πάνω από Χίο - ΛέσβοAμετανόητα προκλητικοί οι Τούρκοι, συνεχίζουν...

8 εκατομμύρια ευρώ προσφέρει ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Με απόφαση που έλαβε στη σημερινή συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., η Εταιρία θα διαθέσει για αγορά ιατρικού εξοπλισμού, αναλωσίμων...

Γίνεται πράξη η πρόταση της ΕΙΗΕΑ, μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ οι εφημερίδες

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αττικής τονίζει πως υλοποιείται η πρότασή της για την πώληση των εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ.Συγκεκριμένα,...

Διπλό μέτωπο του Τραμπ κατά Κίνας και κορονοϊού

Σχέδιο για να μην κυριαρχήσει οικονομικά το Πεκίνο!Aποφασισμένος να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στις ΗΠΑ για την καταπολέμηση του κορονοϊού το...

Μαζέψτε τη Γιάννα: Προκαλεί τους Έλληνες με τις ανοησίες της στο διαδίκτυο

Συνεχίζει να διχάζει, αντί να ενώνει, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου...... η οποία με μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...

Πλήρης ασυδοσία με υπογραφή Βρούτση! «Μισή δουλειά, μισή αμοιβή» για όλους τους μισθωτούς

Για «ασυδοσία με “υπογραφή Βρούτση”» κάνουν λόγο συλλογικοί φορείς...... μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας», τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, βάσει της οποίας με Πράξη Νομοθετικού...