Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Ελληνες άνεργοι επιβιβάζονται στο «Μerkel express»

Εργατικό προσωπικό από τις πνιγμένες στα υψηλά ποσοστά ανεργίας χώρες του πάμφτωχου ευρωπαϊκού Νότου ζητάνε πλέον μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, με την προϋπόθεση βέβαια οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τη γερμανική γλώσσα και να έχουν σπουδές ή ειδίκευση που να τους επιτρέπει να ασκήσουν άμεσα τα νέα εργασιακά τους καθήκοντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι, οι οποίοι, στο πλαίσιο του αγώνα τους να αντιμετωπίσουν άμεσα την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού εντός συνόρων, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προσλάβουν νέους ανέργους από την Ελλάδα, την Ισπανία ή την Πορτογαλία. «Σκεπτόμαστε πράγματι σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε για το θέμα ο Ούλριχ Βέμπερ, διευθυντής προσωπικού των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn), στο οικονομικό περιοδικό «Capital».

«Μέσω των θυγατρικών μας στο εξωτερικό Schenker Rail και Arriva, έχουμε καλές προϋποθέσεις για να πετύχουμε κάτι τέτοιο και συζητάμε αυτή τη στιγμή με τους συναδέλφους μας, που βρίσκονται εκεί, για το τι μπορούμε να κάνουμε». Συγκεκριμένα μέτρα πάντως προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχουν ληφθεί ακόμη, διευκρίνισε ο Βέμπερ.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι συνειδητοποιούν ότι ήδη ο αριθμός αιτήσεων για προσλήψεις συρρικνώνεται, διότι οι υποψήφιοι έχουν εναλλακτικές στην αγορά εργασίας. Για τον λόγο αυτόν οι υπεύθυνοι της εταιρίας μέσα στην ερχόμενη δεκαετία θα πρέπει να έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους για την κάλυψη περίπου 80.000 θέσεων εργασίας.

Ταυτόχρονα από την 1η Σεπτεμβρίου, 10 νηπιαγωγοί από την Ελλάδα θα ξεκινήσουν να εργάζονται στο κοινωνικό ίδρυμα της Ευαγγελικής Εκκλησίας Innere Mission, που εδρεύει στη Γερμανία.

Οπως μετέδιδε χθες η Deutsche Welle, την ιδέα πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού από την Ελλάδα έδωσε στην οργάνωση ένα ελληνογερμανικό γραφείο ευρέσεως εργασίας, καθώς η ανεργία των νέων στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλή. Αναφερόμενη στο θέμα στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο η Ρόζμαρι Ράιχελντ, διευθύντρια του τμήματος βρεφονηπιακών σταθμών της οργάνωσης, είπε ότι «η ανταπόκριση ήταν άμεση». Οσο για τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τη Ράιχελντ, «θα πρέπει να μιλούν πολύ καλά τη γλώσσα και να έχουν ανάλογες σπουδές».

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ