Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ελληνες «υποκλίνονται» στο «τέρας» του Γκιουλέν που σκοτώνει η Τουρκία!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Γενική επίθεση για εξάρθρωση του παράλληλου μηχανισμού -ή παράλληλου κράτους, κατά τον Τούρκο πρωθυπουργό- που έστησε ο Φετουλάχ Γκιουλέν εντός του τουρκικού κρατικού μηχανισμού εξαπέλυσε η κυβέρνηση Ερντογάν, μετά την απόκτηση των αναγκαίων πληροφοριών για τον εν λόγω θρησκευτικό ηγέτη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Οπως ενδεχομένως θα ενθυμούνται οι αναγνώστες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» (8 Δεκεμβρίου 2013), η κυβέρνηση του ΑΚΡ είχε αποφασίσει από το 2004 να ασχοληθεί με τη δραστηριότητα και την αυξανόμενη επιρροή της οργανώσεως των Νουρτζού και της κοινότητας του Γκιουλέν (σ.σ.: προήλθε από τους Νουρτζού) στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της 24ης Ιουνίου 2004, κατά την οποία ελήφθησαν 15 ξεχωριστές αποφάσεις με σκοπό να δοθεί τέλος στις δραστηριότητες του Γκιουλέν. Σε επόμενη συνεδρίαση του ίδιου οργάνου δύο μήνες αργότερα (24/8/2004) είχε εγκριθεί ένα σχέδιο δράσεως εναντίον της κοινότητας Γκιουλέν, με ειδική εντολή προς την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, το υπουργείο Εσωτερικών (ελέγχει την αστυνομία και τη χωροφυλακή εν καιρώ ειρήνης) και το υπουργείο Εξωτερικών (διαθέτει δική του διεύθυνση συλλογής πληροφοριών) να παρακολουθούν τις δραστηριότητες της κοινότητας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ στο υπουργείο Παιδείας είχε δοθεί η εντολή να παρακολουθεί τις «ύποπτες και παράνομες δραστηριότητες» που συμβαίνουν στα σχολεία και τα φροντιστήρια της κοινότητας Γκιουλέν.

Οπως αναφέραμε σε εκείνο το φύλλο της «κυριακάτικης δημοκρατίας», όλες οι παραπάνω πληροφορίες προήλθαν από τη δημοσίευση ενός εγγράφου στην εφημερίδα «Ταράφ» που αναφερόταν στη συνεδρίαση του ΣΕΑ της 24ης Αυγούστου 2004, στην οποία συμμετείχαν ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Σεζέρ, ο πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν, ο τότε ΥΠΕΞ Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου κ.ά. Υπενθυμίζεται ότι για το παραπάνω δημοσίευμα, το οποίο υπέγραφε ο αρχισυντάκτης της «Ταράφ» Μεχμέτ Μπαρανσού, είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση Ερντογάν, την επομένη της δημοσιεύσεώς του, ότι η συγκεκριμένη απόφαση του ΣΕΑ ουδέποτε εφαρμόσθηκε. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ραντικάλ» (22/5/2014) που αναφέρει ο πάντα αξιόπιστος και μαχητικός ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ, ο Μπαρανσού αντιμετωπίζει ήδη ποινή φυλακίσεως 52 (!) ετών, με την κατηγορία της δημοσιοποιήσεως απόρρητου εγγράφου (του ΣΕΑ).

Λίγους μήνες μετά τη διάψευση της κυβερνήσεως Ερντογάν, απεδείχθη ότι όχι μόνο η απόφαση για παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της κοινότητας Γκιουλέν εφαρμόσθηκε, αλλά, με βάση τις συλλεχθείσες πληροφορίες, η τουρκική κυβέρνηση προέβη στη λήψη δραστικών μέτρων εναντίον του Γκιουλέν, με πρώτο την αλλαγή της νομοθεσίας για τη λειτουργία των φροντιστηρίων. Ενα δεύτερο μέτρο ήταν η απόφαση της τουρκικής κυβερνήσεως να ακυρώσει στις 28 Μαρτίου 2014 το υπηρεσιακό διαβατήριο του Φ. Γκιουλέν, το οποίο του είχε χορηγηθεί για να μεταβεί στις ΗΠΑ (βλ. τελευταίο βιβλίο του Χρ. Μηνάγια «Αποκαλύπτοντας τον τουρκικό λαβύρινθο – Ισλάμ και πολιτική στην Τουρκία»), ενώ έχει ήδη τεθεί και θέμα επίσημου τουρκικού διαβήματος προς τις ΗΠΑ για την έκδοσή του στην Τουρκία.

Στο παραπάνω βιβλίο αναφέρεται μία έκθεση της ΜΙΤ, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην εφημερίδα «Aydinlik» και η οποία περιέχει στοιχεία που επιβεβαιώνουν και, φυσικά, επαυξάνουν τόσο τα στοιχεία που είχαμε αναφέρει στο τελευταίο βιβλίο μας για τη «Μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και τη σύγχρονη ΜΙΤ», εκδόσεις Ινφογνώμων, όσο και σε αρκετά δημοσιεύματα στην «κυριακάτικη δημοκρατία» για τον Γκιουλέν και το κίνημά του. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή: α) Ετέθησαν σε παρακολούθηση οι εταιρίες, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι εκπαιδευτικοί φορείς (ιδιωτικά σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια) που στηρίζουν οικονομικά το κίνημα Γκιουλέν και διαπιστώθηκε ότι αυτό υποστηρίζεται από 700 εταιρίες (!), που ανήκουν σε 65 ομίλους, με ετήσιο κύκλο εργασιών 7 δισ. δολάρια! β) Τα κεφάλαια του κινήματος ανέρχονται σε 150 δισ. δολάρια. γ) Ετέθησαν υπό παρακολούθηση 4.800 μέλη (!) του κινήματος. δ) Μεταξύ των ηγετικών στελεχών του περιλαμβάνονται τέσσερις πολιτικοί, 2.314 επιχειρηματίες, 171 πρώην εθνικιστές, 47 ιερωμένοι, πέντε στρατιωτικοί, 173 αστυνομικοί, 23 στελέχη της ΜΙΤ και αριθμός δικαστικών λειτουργών. ε) Τα ετήσια έξοδα του ίδιου του Γκιουλέν, από έξοδα υγείας, προσωπική του ασφάλεια μέχρι και προσωπικός μάγειρας, ανέρχονται σε 3.000.000 δολάρια. στ) Ειδικά για τα φροντιστήρια, στην έκθεση της ΜΙΤ αναφέρεται ότι, από τα 3.668 που υπάρχουν συνολικά στην Τουρκία, τα 920 ελέγχονται από το κίνημα Γκιουλέν, με τον ετήσιο κύκλο εργασιών τους να ανέρχεται σε 5,223 δισ. ευρώ!

Επιπλέον, το κίνημα έχει δημιουργήσει παράλληλες δομές σε 156 χώρες της Κεντρικής Ασίας, της Μ. Ανατολής, της Ν. Αμερικής και της Αφρικής, με τις οποίες παρέχει υπηρεσίες σε Τούρκους επιχειρηματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις περιοχές αυτές. Τα έσοδα από τις υπηρεσίες αυτές που παρέχει το κίνημα το 2011 ανήλθαν σε 223.000.000 δολάρια, το 2012 σε 247.000.000 δολάρια και το 2013 σε 281.000.000. δολάρια (βλ. σελ. 164-165 του παραπάνω βιβλίου του Χρ. Μηνάγια).

Το περίεργο είναι ότι αυτό το «τέρας», με την ύπουλη δράση, την εξωφρενική οικονομική δραστηριότητα και την ανάλογη πολιτική ισχύ στη χώρα του, το οποίο άρχισε να ξηλώνει τώρα ο Ερντογάν, εξακολουθεί να θεωρείται ακόμη μία άξια σεβασμού «θρησκευτική κοινότητα», η οποία προάγει την ανεκτικότητα, τον διαθρησκευτικό διάλογο και διάφορα άλλα ευχάριστα στα ώτα των αφελών, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι Ελληνες καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους για το έργο του Φ. Γκιουλέν. Να σημειωθεί ότι θετική άποψη και σχέσεις με τον Γκιουλέν διατηρεί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, παρά τη σχετική αναφορά της ΕΥΠ στις 13/2/1998.

Τα «μαύρα» χρήματα

Το περίεργο αυτό θρησκευτικό κίνημα λειτουργεί δηλαδή ως κανονικός μεσολαβητής (broker) σε διάφορες συναλλαγές Τούρκων επιχειρηματιών, με τέτοια ποσά εκ της μεσολαβήσεως αυτής, μπροστά στα οποία οι φάκελοι ή τα πάμπερς των δικών μας «αστέρων» της λαμογιάς είναι απλά ψίχουλα και κατά πάσα πιθανότητα μη υποκείμενα σε καμία φορολογία. Είναι, δηλαδή, «μαύρα» χρήματα, κάτι που σίγουρα θα πρέπει να τονισθεί από την τουρκική πλευρά προς τους ιδιαίτερα ευαίσθητους σε τέτοια θέματα Αμερικανούς που τον φιλοξενούν στο έδαφός τους.

Η έκθεση της ΕΥΠ για τα επικίνδυνα σχολεία που κανείς δε λαμβάνει υπόψη

Τόσο στο προαναφερθέν βιβλίο του (στο οποίο υπάρχουν τόσο μία αναφορά της ΜΙΤ στις 19/10/2010 όσο και η αναφερθείσα παραπάνω έκθεση της ΕΥΠ) όσο και σε αρκετά δημοσιεύματα στην «κυριακάτικη δημοκρατία», ο συντάκτης του παρόντος έχει επισημάνει ότι ενδεικτικό της ύποπτης δράσεως του κινήματος Γκιουλέν είναι το γεγονός ότι απασχολείται με αυτό μία σειρά μυστικών υπηρεσιών, όπως οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας, του Ουζμπεκιστάν, της Λευκορωσίας, της Ολλανδίας, της γερμανικής ΒΝD, των HΠΑ (FBI), της δικής μας ΕΥΠ και, όπως επιβεβαιώνεται τώρα, και της αντίστοιχης υπηρεσίας της ίδιας της χώρας του.

Κεντρική θέση σε όλες τις έως σήμερα γνωστές αναφορές έχει ο ρόλος των φροντιστηρίων και των ιδιωτικών σχολείων του, για τα οποία η ΕΥΠ έχει συγκεντρώσει ουσιαστικές πληροφορίες για τα πρώτα κεκαλυμμένα σχολεία του Γκιουλέν στη χώρα μας και τους εδώ επικεφαλής και αντιπροσώπους του, χωρίς έως τώρα να έχει ασχοληθεί κανείς αρμόδιος σε πολιτικό επίπεδο με τους πραγματικούς σκοπούς και τις επιδιώξεις του.

Για εμάς ενδιαφέρον θα έχει η θέση που θα λάβει ο νέος υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βασ. Κικίλιας για το θέμα αυτό, μετά τη σχετική ενημέρωση για όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για τον Γκιουλέν και την έως τώρα δράση του στην Ελλάδα. Γιατί θα είναι μάλλον αστείο να απαγορευθούν τα σχολεία και τα φροντιστήρια του Γκιουλέν στην ίδια του τη χώρα για την ύποπτη δραστηριότητά τους και να λειτουργούν ελεύθερα εδώ.

Μάνος Ηλιάδης

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας – Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης

Πλήρης οδηγός για το πρόγραμμα-μαμούθ του υπουργείου Εργασίας που επιδοτεί για έξι μήνες τις ασφαλιστικές εισφορές των ανέργων Την Πέμπτη αρχίζουν οι αιτήσεις συμμετοχής στο...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξανά στην προεδρία του ΣΑΦΕΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφάνθηκε τη συνέχιση των καθηκόντων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ως Προέδρου του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων. Για...

Στρατό στο Αζερμπαϊτζάν έστειλε ο «σουλτάνος»

Φόβοι για ολοκληρωτικό πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ το Κρεμλίνο στηρίζει την Αρμενία Μνήμες του αιματηρού πολέμου μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών του Αζερμπαϊτζάν και...

Ξεπαγώνουν τις αντικειμενικές, αλλα με παλιά (και λάθος) στοιχεία

Οι πιστοποιημένοι εκτιμητές είχαν κάνει τις εισηγήσεις τους πριν από τον Μάρτιο του 2020, όταν κατέρρευσε η αγορά λόγω της επιβολής του καθολικού lockdown Τις...

Η ΑΑΔΕ στέλνει ραβασάκια σε συνταξιούχους για τα αναδρομικά του ’14

Ηλεκτρονικά «ραβασάκια» από την ΑΑΔΕ αναμένεται να λάβουν σύντομα 42.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι... ξέχασαν να δηλώσουν στην Εφορία τα αναδρομικά που πήραν το 2014...