Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Εμεινε ανέκδοτο το δωρεάν Wi-Fi

Χαριστική βολή από τον υπηρ. υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη στο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Σαμαρά

Στα χαρτιά και στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά έμεινε τελικά το «μεγαλεπήβολο» σχέδιο για παροχή δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους συνάθροισης του κοινού, το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει από το 2013. Τα πράγματα, ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν ήρθαν όπως τα υπολόγιζε. Οι εξελίξεις τον πρόλαβαν και τον Ιανουάριο του 2015 αναγκάστηκε να αφήσει το Μαξίμου και να επιστρέψει σπίτι του, ενώ στο μεσοδιάστημα (από την εξαγγελία έως και την αλλαγή πρωθυπουργού) δεν έγινε η παραμικρή κίνηση για να προχωρήσει ένα έργο το οποίο, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε, εν μέσω επιβολής μέτρων σκληρής λιτότητας, έγινε ανέκδοτο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε παντελώς το πρόγραμμα και τελικά, τις προηγούμενες ημέρες, δόθηκε η χαριστική βολή στην υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά. Με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη το πρόγραμμα δεν θα συμπεριληφθεί σε αυτά που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και έτσι ήρθε η οριστική ματαίωση του. Μάλιστα, στην απόφαση ακύρωσης του έργου, που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια, γίνεται αναφορά σε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το οποίο εξηγεί ότι αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για μια σειρά από λόγους.

Ειδικότερα, σε περίπου ενάμιση μήνα (31 Οκτωβρίου) λήγει η προθεσμία χρηματοδότησης του έργου από τα κοινοτικά ταμεία. Επομένως -και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι έως σήμερα δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς την ολοκλήρωση του έργου- ο χρόνος αυτός θεωρείται ανεπαρκής. Τέλος, αποδείχθηκε ότι οι εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού δεν είχαν αξιολογηθεί σωστά, αφού δεν είχε προβλεφθεί κόστος για την παροχή ρεύματος, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων ή τη λειτουργία δικτύου στα 4.000 σημεία παροχής που είχαν ανακοινωθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ