Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

«Εμφραγμα» στο Ωνάσειο!

Ο πρόεδρος αγνοεί το ΣτΕ, δεν συγκαλεί Δ.Σ., απολύει γιατρούς και αποδυναμώνει το νοσοκομείο

Πρακτικές ΚΕΕΛΠΝΟ από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στο Ωνάσειο. Πρακτικές που έφτασαν μέχρι τη Βουλή, αφού ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος ζήτησε με ερώτησή του την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του πρότυπου καρδιοχειρουργικού κέντρου, που αποτελεί στολίδι για τη χώρα μας.

Τι έχει συμβεί; Προ μηνών με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη αποφασίστηκε αναιτίως η αντικατάσταση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. του νοσοκομείου Γιάννη Χουρσαλά και του μέλους Δημήτρη Παντόπικου. Οι θιγόμενοι προσέφυγαν στο ΣτΕ, το οποίο στις 13 Δεκεμβρίου 2016 με την απόφαση 2695/2016 τους δικαίωσε, ακυρώνοντας την προαναφερθείσα απόφαση.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την έκδοση της απόφασης ο πρόεδρος του Δ.Σ., για να μην υποχρεωθεί να καλέσει να παραστούν τα μέλη τα οποία είχαν αντικατασταθεί και τα οποία έχουν δικαιωθεί, δεν έχει συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο, αν και ο ιδρυτικός νόμος του Ωνασείου προβλέπει δύο συνεδριάσεις τον μήνα.

Οσον αφορά τον πρόεδρο, τον οποίο ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος στην ομιλία του στη Βουλή χαρακτήρισε «κομματικό – πολιτικό εγκάθετο όλων των κυβερνήσεων, τον οποίο η ηγεσία του υπουργείου προήγαγε από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τον έκανε τακτικό καθηγητή στην Ιατρική της Αθήνας», στο παρελθόν με άρθρο του στο διαδίκτυο είχε εκφράσει την άποψη το Ωνάσειο είτε να ενταχθεί πλήρως στο ΕΣΥ είτε να λειτουργήσει ως αμιγώς ιδιωτικό νοσοκομείο.

Οι αποπομπές

Στη διάρκεια της θητείας του ο πρόεδρος Δημήτρης Νιάκας απέλυσε δεκάδες γιατρούς, μεταξύ των οποίων και τον καθηγητή στις ΗΠΑ κ. Παυλίδη, απόφαση με την οποία διαφώνησαν ο αντιπρόεδρος και το άλλο μέλος του Δ.Σ..

Η διαφωνία αυτή, απ’ ό,τι φαίνεται, αποτέλεσε και την αιτία της αποπομπής και της αντικατάστασής τους στις 3 Νοεμβρίου του 2015. Αποτέλεσμα των απολύσεων ήταν η αποδυνάμωση πρώην εύρυθμων τμημάτων του νοσοκομείου, με χαρακτηριστική αυτή του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος, το οποίο εξυπηρετεί τη συντριπτική πλειονότητα των δύσκολων και σύμπλοκων καρδιακών επεμβάσεων σε βρέφη και παιδιά. Σημειώνεται ότι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αποτελεί μια πρότυπη καρδιοχειρουργική μονάδα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των πιο διακεκριμένων κέντρων του εξωτερικού, η οποία για περισσότερο από 25 χρόνια παρέχει πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ