Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Εμπλοκή στην εκδίκαση της υπόθεσης της Proton

Παραιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης των επισφαλών δανείων της Proton Bank με πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μετά την παραίτηση όλων των συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Οι συνήγοροι παραιτήθηκαν επικαλούμενοι απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, με βάση την οποία μετά τη δεύτερη διακοπή της ποινικής δίκης, είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντα τους, εκτός και αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος.

Όπως επεσήμαναν οι συνήγοροι εφόσον παραβούν την οδηγία του ΔΣΑ, απειλούνται ακόμη και με αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας τους για δυο μήνες.

Κατόπιν αυτού το δικαστήριο θα προβεί στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων. Ωστόσο και αυτό δεν είναι σίγουρο οτι θα διασφαλίσει την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς δεν αποκλείεται και εκείνοι να δηλώσουν κώλυμα λόγω της απόφασης του ΔΣΑ. Ακόμη όμως και αν τελικώς αποδεχθούν το διορισμό τους, το πιθανότερο είναι ότι η εκδίκαση θα διακοπεί προκειμένου οι νεοδιορισθέντες να ενημερωθούν επί της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι προ της παραίτησής τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των συνολικά 43 κατηγορουμένων είχαν ζητήσει ούτως ή άλλως την αναβολή της δίκης επικαλούμενοι φόρτο εργασίας καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές δίκες στις οποίες συμμετέχουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ