Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ενα δισ. θα κοστίσει στο Δημόσιο η γκάφα Στεργιώτη

Ο ΟΠΑΠ στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας

Σε σειρά δικαστικών ενεργειών προχωρά ο ΟΠΑΠ με αφορμή την πρόσθετη φορολόγηση στα τυχερά παιχνίδια και την αλλαγή στον κανονισμό των VLTs, που αποφάσισε αιφνιδιαστικά, το περασμένο καλοκαίρι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Αντώνης Στεργιώτης.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΑ, κατέθεσε στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου αίτημα διαιτησίας, κατά τα οριζόμενα στην από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΠΑΠ Α.Ε. για την εγκατάσταση και την εκμετάλλευση 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs), για ζημίες που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Επίσης, σήμερα κοινοποίησε «έγγραφη ειδοποίηση στην Ελληνική Δημοκρατία σχετικά με παραβάσεις της από 2000 Σύμβασης Παραχώρησης Αποκλειστικών Δικαιωμάτων Τυχερών Παιγνίων, που σχετίζονται τόσο με την επιβολή τέλους στα παίγνια της ΟΠΑΠ Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4346/2015, όσο και με το αποκλειστικό δικαίωμα της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο διαδικτυακό στοίχημα».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, «στις 19 Νοεμβρίου 2015 η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε την επιβολή ειδικού τέλους ανά στήλη σε κάθε παιγνίδι της ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία τίθεται σε ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2016. Μεταξύ άλλων, το τέλος αυτό συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρίας και σε όφελος άλλων παρόχων τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων μη αδειοδοτημένων και μη εποπτευόμενων στην Ελλάδα διαδικτυακών παρόχων, οι οποίοι λειτουργούν κατά παράβαση των αποκλειστικών δικαιωμάτων της ΟΠΑΠ Α.Ε. Η εταιρία προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω νομικές ενέργειες το συντομότερο καταλλήλως δυνατόν».


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ