Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ενας αξονικός έρχεται, αλλά ο χειριστής λείπει!

Το Νοσοκομείο Γρεβενών πρόκειται να αποκτήσει αξονικό τομογράφο, όμως πιθανότατα αυτός θα μείνει αναξιοποίητος, ελλείψει προσωπικού! Δεν κρύβει τους φόβους του γι’ αυτή την παράδοξη εξέλιξη ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης και υπό την ιδιότητα του ακτινολόγου. «Θα είναι κρίμα να μη λειτουργεί ένα μηχάνημα 400.000 ευρώ, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό» τονίζει, συμπληρώνοντας ότι για τη χρησιμοποίηση του αξονικού επί 24ώρου βάσεως χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Δυστυχώς στην πρόσφατη αλλαγή κανονισμού του νοσοκομείου δεν υπήρξε πρόβλεψη θέσεων για τον αξονικό, τη στιγμή μάλιστα που οι βάρδιες του ακτινολογικού τμήματος καλύπτονται οριακά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αξονικοί τομογράφοι των νοσοκομείων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Καστοριάς δεν λειτουργούν συνεχώς, λόγω του περιορισμένου προσωπικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περιστατικά από τα Γρεβενά να κατευθύνονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία κι όχι στα κρατικά της περιφέρειας.

Οι ελλείψεις προσωπικού για τον αξονικό δεν είναι βεβαίως το μοναδικό πρόβλημα του Νοσοκομείου Γρεβενών. Παρότι το κτίριό του είναι σχετικά καινούργιο -εξαετίας-, στα χειρουργεία αλλά και σε γραφεία στάζουν νερά! Ο κ. Δασταμάνης το αποδίδει στην ύπαρξη αιθρίων, που δεν… αντέχουν τις σκληρές κλιματικές συνθήκες του τόπου. Θυμίζει μάλιστα την καταγγελία που είχε κάνει ως νομαρχιακός σύμβουλος, σύμφωνα με την οποία για το Νοσοκομείο Γρεβενών εφαρμόστηκε μελέτη ίδια με αυτή του Νοσοκομείου Σητείας, αν και είναι προφανές ότι το κλίμα στις δύο περιοχές διαφέρει πολύ! Επίσης τα λειτουργικά έξοδα του νοσοκομείου είναι υπέρογκα λόγω του μεγάλου μεγέθους του.

Για να υπογραμμίσει την παθογένεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών μάς παρουσιάζει μιαν απίστευτη, πλην όμως αληθινή παλιότερη ιστορία: Στο Νοσοκομείο Γρεβενών παρελήφθη ένα ακτινοσκοπικό μηχάνημα, το οποίο στη λειτουργία του ήταν προβληματικό. Διατυπώθηκε λοιπόν το λογικό αίτημα να αντικατασταθεί. Ωστόσο στην πορεία αποδείχθηκε ότι η παραλαβή του έγινε χωρίς δοκιμή, από τα κουτιά δηλαδή, όπου είχε λήξει και η εγγύησή του! Ετσι το νοσοκομείο χρειάζεται να δαπανά μεγάλα ποσά για επισκευή. «Θα ήταν προτιμότερο να το… πετάξουμε και να πάρουμε άλλο» λέει χαρακτηριστικά.

Δημήτρης Κυριακόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ