Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Εντόπισαν (στη Θεσσαλονίκη) 196 «τυφλούς» με… διπλώματα οδήγησης

Τυφλoύς με διπλώματα οδήγησης εντόπισαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις Βόρειας Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια ελέγχου στα αρχεία της Διεύθυνσης Μεταφορών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Προνοιακών Επιδομάτων προέκυψε ότι 196 άτομα που λαμβάνουν επιδόματα τυφλότητας διαθέτουν ταυτόχρονα και άδειες οδήγησης οχημάτων. Σε 14 περιπτώσεις προέκυψε ότι οι οδηγοί κρίθηκαν μη ικανοί να οδηγούν, ενώ για τους υπολοίπους δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής.
Η έρευνα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης και εστιάστηκε σε επιδόματα που «εγκρίθηκαν» από τις αρμόδιες προνοιακές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διαπιστωθούν τυχόν περιπτώσεις τυφλών-μαϊμού.

Από την επεξεργασία προέκυψε ότι 14 δικαιούχοι, ύστερα από την έγκριση χορήγησης του επιδόματος τυφλότητας, είχαν προχωρήσει σε μετατροπές στα διπλώματα οδήγησής τους, γεγονός που κίνησε υποψίες. Οι μετατροπές αυτές αφορούσαν, επί παραδείγματι, ανανεώσεις αδειών, αλλαγές από μία κατηγορία οδήγησης σε άλλη κ.ά.

Από την περαιτέρω διερεύνηση των «ύποπτων» περιπτώσεων διαπιστώθηκε ότι 11 από τους παραπάνω κατόχους διπλώματος οδήγησης δεν είχαν ικανότητα να οδηγούν, γεγονός που γεννά ερωτήματα ως προς τι εξυπηρετούσαν οι παραπάνω μετατροπές αλλά και ποιοι συναίνεσαν στο να γίνουν.
Από κόσκινο πέρασαν οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. δεκάδες περιπτώσεις επιδομάτων τυφλότητας, των οποίων οι δικαιούχοι ήταν κάτοχοι άδειας ικανότητας οδήγησης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις περαιτέρω κινήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ