Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Εντοπίστηκε ο πιο απομακρυσμένος γαλαξίας από τη Γη: Είναι ασυνήθιστα φωτεινός

Τον πιο απομακρυσμένο γαλαξία από τη Γη φαίνεται ότι εντόπισαν οι επιστήμονες, ο οποίος μάλιστα πρέπει να είναι τόσο παλιός όσο και το σύμπαν στο οποίο ζούμε.

Ο γαλαξίας ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα EGS8p7 , είναι 13,2 δισ. ετών, ενώ το σύμπαν είναι 13,8 δισ. ετών.

Συνήθως οι επιστήμονες μετρούν την απόσταση από τους γαλαξίες με τη μέθοδο της «ερυθρής μετατόπισης». Με λίγα λόγια το φως όσο ταξιδεύει στο σύμπαν γίνεται όλο και πιο κόκκινο, κάτι που δείχνει και πόσο μακριά είναι ένα σύμπαν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Independent, η τεχνική αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αντικείμενα τα οποία ήρθαν σε επαφή με ένα πολύ ταχύτερο σύμπαν. Το πρώιμο σύμπαν δεν θα μπορούσε να μεταφέρει φως, επειδή δεν θα μπορούσε να κινηθεί μέσα στον κόσμο και η ακτινοβολία που εκπέμπεται από νέους γαλαξίες θα είχαν απορροφηθεί από σύννεφα ατόμων.

«Ο γαλαξίας που παρατηρήσαμε τον EGS8p7, ο οποίος είναι ασυνήθιστα φωτεινός μπορεί να τροφοδοτείται από έναν πληθυσμό ασυνήθιστα ζεστών αστεριών και μπορεί να έχει και ειδικές ιδιότητες που του επέτρεψαν να δημιουργήσει μία μεγάλη φυσαλίδα ιονισμένου υδρογόνου πολύ νωρίτερα από ότι είναι δυνατόν για τους πιο τυπικούς γαλαξίες», ανέφερε ο Σίριο Μπέλι ένα μεταπτυχιακός φοιτητής ο οποίος εργάστηκε στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ευρήματα αυτά μπορεί να αλλάξουν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για το πρώιμο σύμπαν.

«Αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε διεξοδικότερα τις ακριβείς πιθανότητες να βρούμε αυτό τον γαλαξία και να δούμε την εκπομπή από αυτό και να καταλάβουμε αν θα πρέπει να αναθεωρηθεί το χρονοδιάγραμμα του επαναϊονισμού, το οποίο είναι από τα ερωτήματα κλειδιά ώστε να κατανοήσουμε την εξέλιξη του σύμπαντος», τόνισε ο Άντι Ζιτρίν, ένας μεταδιδακτορικός φοιτητής της NASA.

πηγή: huffingtonpost.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ