Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Εντυπωσιάστηκε με το περίπτερο της «δημοκρατίας» ο Μπουτάρης

Ξεφύλλισε ιστορικά πρωτοσέλιδα της «Εστίας» ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

To περίπτερο – μουσείο Τύπου που δημιούργησαν ο Δημοκρατικός Τύπος και το Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε ένα από τα γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας, το οποίο και μας παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Οδήμαρχος ξεναγήθηκε στην έκθεση με τα ιστορικά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Εστία», που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1894, ξεφύλλισε σημερινά φύλλα της, ενώ εντυπωσιάστηκε από την ποικιλία των θεμάτων των βιβλίων που εκδίδει το συγκρότημα. 

Για την εφημερίδα «δημοκρατία» ο κ. Μπουτάρης στάθηκε ιδιαίτερα «στη μαχητικότητα που τη διακρίνει» σε πολλά σημαντικά θέματα που αφορούν και απασχολούν έντονα την κοινωνία και τους πολίτες. «Η ξεχωριστή έκδοσή σας, για τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα σημαντική, αναδεικνύοντας θέματα της πόλης και της περιφέρειας σε μια εποχή που δυστυχώς ο έντυπος Τύπος έχει οδηγηθεί στον μαρασμό και σήμερα είστε η μοναδική ημερήσια τοπική εφημερίδα» τόνισε για τη «δημοκρατία» που εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουτάρης.

Μας μίλησε, επίσης, για το παραλιακό μέτωπο και τα έργα που θα υλοποιήσει ο δήμος, καθώς και για παραχώρηση της χρήσης του στον Δήμο Θεσσαλονίκης που, όπως τόνισε, θα δημιουργήσουν μια νέα εικόνα για τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν και θα γίνουν σε διάφορες περιοχές της πόλης, τόσο μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου όσο και με άλλες χρηματοδοτήσεις, όπως μέσα από τη δωρεά των 10.000.000 ευρώ που δίνει το Ιδρυμα «Στ. Νιάρχος».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, είπε ότι η Θεσσαλονίκη έπειτα από μεγάλη προσπάθεια του δήμου μπήκε στον παγκόσμιο χάρτη και ο αριθμός των τουριστών έχει αυξηθεί σημαντικά. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο κοινωνικό πρόγραμμα του δήμου, τονίζοντας ότι από την αρχή της οικονομικής κρίσης έως και σήμερα στέκεται σε όλους όσοι έχουν ανάγκη μέσα από σημαντικές δομές που δημιούργησε ο δήμος, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα δημοτικά ιατρεία κ.ά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ