Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Επαινοι από τη Fitch για τις συγχωνεύσεις

Θετικά χαρακτηρίζει τα βήματα για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch, σχολιάζοντας σε έκθεσή του τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις που προωθούνται από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.

Ειδικότερα, οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης εκτιμούν πως οι κινήσεις των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς) θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μικρότερου και πιο αποδοτικού τραπεζικού κλάδου, ο οποίος θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και τις προκλήσεις της ύφεσης.

Σύμφωνα με τη Fitch, οι τέσσερις παράγοντες που θα επηρεάσουν την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών είναι οι εξής:

1. Η επίλυση της κρίσης χρέους

2. Η ανακεφαλαιοποίηση τους

3. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για τις καταθέσεις

4. Η μείωση της εξάρτησης τους από την επιπλέον ρευστότητα της Κεντρικής Τράπεζας

Η ενοποίηση των ελληνικών τραπεζών σε μεγαλύτερα ιδρύματα θα επιτρέψει να επιτύχουν οι συνέργειες, ιδιαίτερα από την πλευρά της βελτιστοποίησης του κόστους, επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, προσθέτοντας πως οι συνέργειες κόστους θα πρέπει να βοηθήσουν τις τράπεζες να απορροφήσουν και τη συνεχή αύξηση των απομειώσεων των προβληματικών δανείων από την επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού.

πηγή: www.newsbeast.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ