Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Επαναδιαπραγμάτευση!

Μερικοί από τους σεσημασμένους υβριστές του ελληνικού λαού, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα έλεγαν το εξής απίθανο: «Οι ελληνες με την ψήφο τους είπαν ότι θέλουν τα χρήματα της τρόικας, αλλά δεν θέλουν ούτε να τηρήσουν τη συμφωνία με τους δανειστές μας ούτε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».  Αυτές οι θλιβερές φιγούρες, που σιγά σιγά ξεθωριάζουν και σβήνουν από τον πολιτικό χάρτη, διαστρεβλώνουν το απλούστατο μήνυμα των εκλογέων. Οι Ελληνες θέλουν να τηρήσουν κάθε συμφωνία που συνάπτει η χώρα μας, αρκεί να μπορούν να το πράξουν και εφόσον αυτή η συμφωνία δεν αμφισβητεί το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή διαβίωση ή ακόμα και στην επιβίωση!

Με την ψήφο τους διέταξαν τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν αυτό που ούτως ή άλλως εξαγγέλλουν εδώ και μήνες: Να επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο και να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταντήσει ένας τόπος με κόστος ζωής Ελβετίας και απολαβές Βουλγαρίας.

Με λίγα λόγια, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού πρέπει να βρουν τρόπο, πάση θυσία, να διατυπώσουν μια ενιαία, σοβαρή και εφαρμόσιμη πρόταση στους δανειστές μας, που θα διευκολύνει τη συνέχιση της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του χρέους και τη μείωση του ελλείμματος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η παρανοϊκή τακτική της υπερφορολόγησης και των οριζόντιων περικοπών από εκείνους που δεν έχουν.

Η τακτική αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο χάος και την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η στοιχειώδης λογική επιβάλλει αλλαγή πλεύσης και την ανακατεύθυνση του σκάφους σε πιο ήρεμα ύδατα. Αλλιώς, ο «Τιτανικός» του ολέθριου Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα βυθιστεί μαζί με το σύνολο της ευρωπαϊκής νηοπομπής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ