Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Επανέρχονται οι δασοφύλακες! Είδες ο Σύριζα;

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Και πονηρό σχέδιο με την ένστολη Δασοφυλακή • Η χθεσινή υπουργική απόφαση αποτελεί το πρώτο βήμα για την υπαγωγή των υπαλλήλων στο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων Ενστολη Δασοφυλακή δημιουργείται στη χώρα, κίνηση που αντιτίθεται στον προεκλογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθες καθορίζει μεν τις λεπτομέρειες για τη στολή και τα δελτία υπηρεσιακής ταυτότητας των δασικών υπαλλήλων, στην ουσία όμως αποτελεί το πρώτο βήμα για την υπαγωγή των δασοφυλάκων στο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων, με τα προνόμια που αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα, ανοίγει τον δρόμο για να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός σχετικά με την προμήθεια των ειδικών στολών. 

Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου (159991/4305/26.07.2017, ΦΕΚ Β 2973) καθορίζει τα στοιχεία του Δελτίου Υπηρεσιακής Ταυτότητας Δασικών Υπαλλήλων, περιγράφει τη στολή τους και τα χαρακτηριστικά αυτής.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση δημιουργείται πρώτη φορά στη χώρα ένστολη Δασοφυλακή, αφού προβλέπεται ότι οι δασικοί υπάλληλοι των κατηγοριών ΔΕ Γεωτεχνικών Δασοφυλάκων και ΥΕ Δασοφυλάκων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους φέρουν υποχρεωτικά στολή, η οποία διακρίνεται σε χειμερινή και θερινή.

Το σήμα

Στη στολή θα υπάρχουν σήμα της δασικής υπηρεσίας, τα στοιχεία του δασικού υπαλλήλου, η φράση Δασική Υπηρεσία κ.ά. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατ’ αυτόν τον τρόπο αναμένεται να ισχυροποιηθεί η παρουσία των Ελλήνων δασοφυλάκων κατά την άσκηση των ελέγχων των δραστηριοτήτων που ασκούνται στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας. Παράλληλα, για όλους τους κλάδους των δασικών υπαλλήλων καθορίζεται και ο τύπος της υπηρεσιακής ταυτότητας που πρέπει να επιδεικνύουν στον ελεγχόμενο, την οποία και εφοδιάζονται με μέριμνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του ΥΠΕΝ. Η υπηρεσιακή ταυτότητα φέρεται και χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον κάτοχό της δασικό υπάλληλο και δεν υποκαθιστά το Δελτίο Ταυτότητας που χορηγείται από τις αστυνομικές Αρχές στους Ελληνες πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου για καλύτερη επιτήρηση των δασικών οικοσυστημάτων είναι εμφανής και έμπρακτη.

«Ισχυροποιούμε τους δασοφύλακες των δασικών υπηρεσιών της χώρας, οι οποίοι δεν θα είναι πια οι “φτωχοί συγγενείς” της φύλαξης του δασικού χώρου. Διασφαλίζουμε, όμως, και τους πολίτες που θα ελέγχονται, οι οποίοι θα είναι σίγουροι πια για τον ελεγκτή τους με την επίδειξη από τον τελευταίο του Δελτίου Υπηρεσιακής Ταυτότητας» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχολιάζοντας την εκδοθείσα απόφαση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έγκυρες πηγές: Σε συνεννόηση με τον Κυριάκο η πρόσκληση Ερντογάν στους εορτασμούς του 1821;

«Unfair» πρέπει να θεώρησε η Γιάννα Αγγελοπούλου ότι δημοσίευμα επιχείρησε να της χρεώσει αποκλειστικά πρόσκληση στον Ερντογάν για τον εορτασμό του 2021. Γι' αυτό...

Νέο σκάνδαλο: «Ζεστό» χρήμα στους ημετέρους μοιράζει η… λίστα Πέτσα Νο 2

Αν και «μαρτύρησε» ότι τα σποτ για τον ιό μπορούν να παίξουν δωρεάν, μοίρασε νύχτα τα 2.000.000 ευρώ Παραμονή της εθνικής επετείου για την 28η...

Αφηνίασε ο «σουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν με το «Charlie Hebdo»!

Ο Νεοοθωμανός διώκτης της ελεύθερης έκφρασης στην Τουρκία αλλά και οι «βεζίρηδές» του πυροδοτούν το θρησκευτικό μίσος Του Μιχάλη Ψύλου Εμπορεύεται τη θρησκεία για να κρύψει...

Στο πλευρό του Μακρόν (επιτέλους) η Ε.Ε., η οποία δέχεται να συζητήσει για κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας

Ευρωπαϊκό πυρ ομαδόν στον χυδαίο Ερντογάν! Ένας σφοδρός πόλεμος ανάμεσα σε δύο κόσμους μαίνεται με ευθύνη της Αγκυρας το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας....