Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Επανεξετάζεται η μείωση των δωρεάν μετακινήσεων για τους ένστολους

Εντολή για άμεση επανεξέταση του θέματος που προέκυψε με τις δωρεάν μετακινήσεις των στρατευσίμων έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2974/8-11-2012, περιορίζονται σε μία (από τρεις) ανά ημερολογιακό έτος οι δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης των στρατευσίμων και καταργείται η δωρεάν μετακίνησή τους με αεροπλάνο – εξαιρουμένων όσων υπηρετούν σε μονάδες της Κύπρου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η επανεξέταση θα καταλήξει στη διατήρηση του ισχύοντος αριθμού των δωρεάν μεταβιβάσεων αλλά και στη συνέχιση των αεροπορικών μετακινήσεων για τους στρατευσίμους, καθώς ο κ. Παναγιωτόπουλος αναγνωρίζει ότι το κόστος για τις οικογένειες των στρατευσίμων είναι μεγάλο, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούμενοι κατάστασης επιβίβασης είναι όλοι γενικά οι υπηρετούντες αξιωματικοί, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, οι μαθητές των στρατιωτικών παραγωγικών σχολών καθώς και οι στρατεύσιμοι.

Σε ό,τι αφορά τους στρατευσίμους που υπηρετούν στην Κύπρο, χορηγείται μία κατάσταση επιβίβασης μετ’ επιστροφής κατά τη διάρκεια της θητείας τους, εφόσον ταξιδεύουν με άδεια τουλάχιστον τεσσάρων ημερών, για έναν μόνο τόπο προορισμού της επιθυμίας τους και με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα, συμπεριλαμβανομένης και της αεροπορικής μετακίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι αντιδράσεις για τη μείωση των καταστάσεων επιβίβασης υπάρχουν και μεταξύ των μόνιμων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο ίδιο ΦΕΚ και καταργεί τη μία δωρεάν κατάσταση επιβίβασης των στελεχών, καθώς έρχεται σε μια χρονική στιγμή νέων μειώσεων στους μισθούς τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ